2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #fidesz #egységben a városért egyesület #farkas attila #minczér gábor #frakció #császár zoltán

Tovább szakad a városvezető frakció: Császár, Farkas és Minczér is Mirkóczkival tart

2021.05.26. 15:09

A polgármester kizárása az Egységben a Városért Egyesület elnökségéből, majd kilépése válaszút elé állított néhány helyi politikust. Hárman most bejelentették, kilépnek az Egységben a városért Egyesület frakciójából.

Folytatódik a kedd este elindult szakadás az egri városvezetében, most közös közleményt adtak ki azok a helyi politikusok, akik úgy döntöttek, Mirkóczki Ádám polgármesterrel tartanak, miután a városvezetőt kizárták a közgyűlési többséget adó Egységben a Városért Egyesület (EVE) elnökségből, majd a városvezető szerdán bejelentette, kilép a frakcióból.

 

Szerda délután a Városháza sajtósa körbeküldött egy közleményt, amelyből kiderül, hogy Farkas Attila és Minczér Gábor alpolgármester, illetve Császár Zoltán tanácsnok, önkormányzati képviselő is kilép az Egységben a Városért Egyesület frakciójából. Álláspontjuk szerint "sajnálatos" és "szégyenteljes" az Egységben a városért Egyesületben kialakult helyzet, illetve az, hogy az EVE közgyűlése visszahívta az elnökségből Mirkóczki Ádám polgármestert.

 

cs2
Császár Zoltán inkább más irányba fordul

"Egyetértve és támogatva a polgármester pártpolitikától mentes irányvonalát, amelyet már a kampány kezdetén deklaráltunk, a további együttműködésünk és szolidaritásunk jeleként a mai nappal kilépünk az Egységben a Városért Egyesület frakciójából. Komolyan vettük és komolyan vesszük a jövőben is, hogy egy város vezetése nem tűrheti soraiban a pártoskodást, mert képviselői és városvezetői eskünk alapján minden egrit politikai szimpátiától függetlenül egyaránt képviselnünk kell.

 

Sajnáljuk, hogy az ellenzéki pártok érintett szereplői ezt a gondolkodást még a város érdekében sem tudják elfogadni. Bízunk abban, ha véget ér az ellenzéki előválasztás, minden képviselő esküjéhez méltó módon a város problémáinak megoldásán fog dolgozni, mert a választóktól erre kaptunk felhatalmazást" – áll a közleményben, amely gyakorlatilag megismétli Mirkóczki Ádám szerda reggeli állásfoglalását.

 

Ezzel az egyébként borítékolható lépéssel teljessé vált az eddigi városvezető frakció szakadása. Az erővonalak jelenleg úgy néznének ki, ha lenne közgyűlés, hogy a Fidesznek hat képviselője van a várost irányító testületben, Mirkóczki Ádám és a vele tartó, egyelőre  három helyi politikus a másik közösség, illetve van az Egységben a Városért Egyesület frakciója, amely körül még azért jócskán vannak kérdőjelek. Berecz Mátyás és Mirkóczki Zita helye biztosnak tűnik, Földvári Győző és ifjabb Sós Tamás is egyelőre még ide sorolható, de ez az állapot még egyáltalán nem tűnik sziklaszilárdnak, illetve kérdőjeles Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán helyzete is. Utóbbi kettő képviselő már hónapokkal ezelőtt kilépett a frakcióból, mondván, nem tudnak Mirkóczki Ádám polgármester vezetési stílusával és egyes döntéseivel azonosulni; így, hogy a városvezető kilépett, nem tudni, ők erre miként reagálnak. 

 

A Mi Hazánk képviselője, Pápai Ákos biztosan nem fog az EVE frakciójához csatlakozni és nehéz elképzelni ezt Pócs Alfrédről (Egri Városvédők Egyesülete) is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló