2021. december 7., Ambrus

Eger ügye

#egerplusz #eger #védarás #véradók

Sokszoros véradókat köszöntöttek Egerben – Egyikük már 112-szer volt donor (VIDEÓ)

Barna Benedek 2021.11.19. 17:43

Elismerésben részesültek azok a donorok, akik legalább ötvenszer tű alá tartották a karjukat.

 

Többszörös véradókat ismertek el csütörtökön az egri városházán. Dr. Rácz Katalin, az Országos Vérellátó Szolgálat Egri Területi Vérellátójának vezető főorvosa, Székács Ferencné, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének elnöke és Farkas Attila alpolgármester köszöntötte a donorokat, akik emléklapokat, ajándékokat kaptak.


A heol.hu beszámolója szerint Farkas Attila elmondta, tavaly a pandémia miatt nem tudtak köszönetet mondani személyesen az önkénteseknek. "Hála jár a Magyar Vöröskereszt és területi szervezeteinek, s a donoroknak is, mivel a humanitárius tevékenységük elengedhetetlen. Aki egy emberen segít, a társadalmon segít" – fogalmazott.

 

Dr. Rácz Katalin is köszönetét fejezte ki a megjelenteknek. "Öröm, hogy most együtt ünnepelhetünk. Nehéz két év áll mögöttünk, a pandémia rányomta bélyegét a hétköznapokra, ezért is kiemelkedő önzetlen tevékenységük, amivel a betegeket segítik" – tette hozzá.

 

Székács Ferencné elmondta, idén Egerben és a környékén összesen 3951-en adtak vért, csütörtökön száz donort hívtak meg az ünnepségre. "Jól tudjuk, nem az elismerésért vesznek részt a véradásokon, de fontos megköszönni a segítségüket ilyen módon is" – hangsúlyozta.

 

A köszöntők után Grubert Roland megyei igazgató és dr. Rácz Katalin díjazta azokat, akik ötvenszer vagy többször nyújtották a karjukat, akadtak köztük többek közt kilencvenötszörös véradók. Majd a két százszoros, és az egy 112-szeres donort is a 112-szeres véradó Sike József Istvánt is díjazták.

 

 

(Indexkép forrása: Farkas Attila Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló