2024. május 23., Dezső

Eger ügye

#eger #tüntetés #forgalomkorlátozás #tömegközlekedés

Több utcát is lezártnak Egerben a szerda esti tüntetés miatt

Barna Benedek 2022.07.20. 15:03

A forgalomkorlátozások miatt a buszközlekedés is változik.

 

Ahogy azt az Egri Ügyek megírta, több más város mellett Egerben is tüntetést szerveznek a kormány közelmúltban meghozott döntései (a kata-szigorítás és a rezsi-átszabályozás) ellen. Az "Álljunk ki egymásért!" címmel meghirdetett demonstációt a Kepes György téren (a Kepes Intézet előtti területen) fogják indítani szerda este 18 órától. Innen a beszédek után elindulnak és több, szimbolikus épület előtt is megállnak, többek közt az egyetemnél, a bíróságnál, iskoláknál, a kórháznál és még az önkormányzatnál is. 


"A rendőrség – segítve az eseményt – végigkísér minket, teljes útzárat biztosítva az útvonalunkon. Kérjük azon autós közlekedők megértését és szolidaritását, akiket esetleg néhány percig feltart majd a tüntetés. Ő értük is tüntetünk, hiszen az ársapkák is leesnek hamarosan a benzinkutakról" – írta közöségi oldalán a demonstráció egyik szervezője, Domán Dániel.

 

Az esemény tervezett programja alapján a tüntetők útvonala a következő: Kepes György tér - Eszterházy tér - Törvényház utca - Barkóczy utca - Csiky Sándor utca - Maczky Valér utca - Zalár József utca - Gárdonyi Géza tér. Ezt követően a tüntetés a Dobó téren, a városháza előtt ér véget.

 

A Volánbusz által kiadott közelmény szerint

a forgalomkorlátozás a Kossuth Lajos utcát, Törvényház utcát, Barkóczy utcát, Csíky Sándor utcát és a Széchenyi utcát érinti, ezeket zárják le 18:40-től 20:00-ig.

A busztársaság jelezte, hogy a fenti időszakban a lezárások miatt fennakadások lesznek a közösségi közlekedésben, valamint a járatok nem érintik az autóbusz-állomást.

 

A helyi és helyközi járatokra elsősorban az Agria Park megállóban, illetve a Noszvaj és Ostoros irányába közlekedő buszokra az Egészségház út nevű megállóban lehet felszállni. Kimaradó megállóhelyek: Tűzoltó tér, Dobó Gimnázium, Autóbusz-állomás, Bazilika, Bazilika (Törvényház), Színház, Egyetem.

 

A heol.hu cikke szerint az Egerbe az észak (Szarvaskő/Egerbakta) felől érkező és induló helyközi vonalakon közlekedő járatok terelt útvonala Lajosváros ideiglenes végállomásig: eredeti útvonal - Vörösmarty Mihály utca - Koháry István utca - Árpád utca - Mátyás király utca - Lajosváros ideiglenes végállomás.

 

 

(Indexfotó: pixabay.com – Képünk illusztráció)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló