2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

#zebra #gyalogátkelőhely

Több új gyalogátkelő készült el a napokban

Csarnó Ákos 2023.06.02. 08:01

 

 2019 és 2023 között az önkormányzat 32,1 millió forint saját költségvetési forrásból 8 db zebrával tette biztonságosabbá a város úthálózatát a gyalogosok, de sok esetben a járművel közlekedők számára egyaránt – tájékoztatott az egri önkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

 

A napokban 4 újabb gyalogátkelőhellyel bővült Eger, a Cifrakapu-Malom utca sarkán, valamint a Tetemvár utca – Cifrakapu utca sarkától néhány méterre, az Ifjúság út-Pozsonyi út sarkán és a Vécsey völgy utcában mehetnek át az úttesten nagyobb biztonsággal a gyerekek és az arra közlekedők.

 

A Vécsey Völgy utcában már hosszú ideje nagy szükség volt zebra kialakítására, főként a mindkét oldali buszmegálló könnyebb megközelítése miatt.

 

Ez a beruházás bruttó 8,9 millió forintból valósult meg, mely keretében a Szalon Építő Kft. munkájának köszönhetően térkő csatlakozások, a gyengénlátók segítésére vakvezető kövek, korszerű, kiemelő világítási technika lett kialakítva.

 

Az Ifjúság utcai beruházás 4,4 millió, a Cifrakapu utcán a 2 db zebra 7 millió forintból valósult meg.

 

indexkép: Eger Város Hivatalos Oldala

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló