2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#egerplusz #eger #egyetem #diplomaosztó #eszterházy károly katolikus egyetem

Több mint 530 végzős egyetemista vehette át a diplomáját Egerben pénteken – FOTÓK és VIDEÓ

Barna Benedek 2022.07.08. 18:00

Oklevélátadó ünnepségeket tartottak a Líceum udvarán.

 

Az oklevélátadó díszünnepségekkel lezárul az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 2021/22-es tanéve, amely az egri felsőoktatás történetében a 248. tanév volt. A tavaszi félév végén 1079-en fejezték be sikerrel a tanulmányaikat, Egerben 928 hallgató, Jászberényben pedig 151 egyetemista. Az egri végzősök közül több mint 530-an vették át ünnepélyes keretek között a tanulmányok lezárását igazoló oklevelet pénteken – számolt be az Eszterházy honlapja.

DSC_0483_EKKE Diplpma de_2022

Dr. Ternyák Csaba egri érsek, az egyetem nagykancellárja a végzősöket köszöntve  a Líceum díszudvarán elmondta, hogy az egyetem hallgatói a remények szerint képviselik az a lelkiséget, amit ez az intézmény kínált, s átadott, ahogy az evangélium üzenetét kínálja fel az egyház.

 

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, az egyetem rektora Adamis Annát idézve – "Arra születtem, hogy kisgyerek legyek, S anyám mellett lassan játszam az éveket. Arra születtem, hogy felnőtt is legyek, S megértsem a szóbol azt amit lehet. S végül arra jöttem én a világra, hogy elhigyjem azt, hogy nem vagyok hiába" – arról beszélt, hogy születéstől halálunkig célok, feladatok állnak az ember előtt. Mint fogalmazott, a most végzettek előtt az a cél lebegett az elmúlt években, hogy ismereteket, diplomát szerezzenek választott szakterületükön, s tették mindezt egy majd’ 250 éves múlttal bíró intézményben. 

DSC_0778_EKKE Diplpma de_2022

Mint mondta, az egyetem a személyes és szellemi kiteljesedés helyszíne és eszköze, amely bölcsességre, helyes döntési és ítélőképességre, vagyis a szilárd erkölcsi értékrendre készíti fel a polgárait.

Az ismeretanyagon és tudáson túlmenően olyan értékrendszert közvetítünk hallgatóink felé, amely a szeretet által vezérelt és szilárd alapokon nyugszik"

– fogalmazott, és azt kívánta a végzetteknek: érjék el céljaikat, teljesítsék be álmaikat.

DSC_0489_EKKE Diplpma de_2022

A doktori oklevelet szerzők szintén pénteken vehették át díszoklevelüket, emellett a délelőtti eseményen Pro Academia Agriensi Juventutis-díjat kapott Ambrús Enikő Martina óvodapedagógus hallgató, oktatói kategóriában Kari Művészeti Díjat vehet át Dr. Süli-Zakar Szabolcs, a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar Média és Design Intézetének docense.

Pénteken délelőtt 343 fő, délután 196 fő vette át személyesen az oklevelét a Líceum Díszudvarán, a két egri ünnepségen összesen 539 hallgató ünnepelt és dobta önfeledten a magasba a magister sapkát,

míg a jászberényieknek szombaton tartják a diplomaosztót.

DSC_0879_EKKE Diplpma de_2022

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Művészeti Díját Papp Zoltán, IV. évfolyamos magyar-ének osztatlan tanár szakos hallgató, míg az egyetem "Jó tanuló, jó sportoló-díját" Kiser Panna III. évfolyamos gyógypedagógia szakos hallgató vette át.

 

Az ünnepségeket a Líceum TV élőben adta, a közvetítéseik visszanézhetők ITT és ITT, alább pedig a TV Eger rövid összefoglalója tekinthető meg:

 

 

(Fotók: Szántó György)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló