2022. július 1., Tihamér Annamária

Eger ügye

#egerplusz #eger #jégkrém #világrekord #rotary club eger

Több ezer gyermek evett egyszerre jégkrémet Egerben (VIDEÓ)

Barna Benedek 2022.05.26. 17:08

A helyi Rotary Club is csatlakozott az országos kezdeményezéshez.

 

Ahogy arról portálunk is hírt adott, csütörtökön a kora délutáni órákban elő-gyermeknapi programokkal és jégkrémmel várták a gyerekeket az egri Egerben. Az itteni Rotary Club is csatlakozott ugyanis az országos kezdeményezéshez, amelynek keretében a társszervezeteikkel együtt több ezer jégkrémet osztottak gyerekeknek. A szervezők célja egyrészt egy jégkrémevő Guinness-rekord felállítása volt, másrészt az, hogy olyan gyerekek is ehessenek jégkrémet, akik egyébként a nehéz anyagi helyzetük miatt nem jutnának hozzá.

 

Az egri esemény sajátossága, hogy az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyógypedagógia Intézete Integrált Gyermeknapi rendezvényével kapcsolódott be a programba: az egyetem oktatói és hallgatói arcfestéssel, ügyességi, mozgásfejlesztő játékokkal készültek az érsekkerti eseményre. A kicsik még kémiai bemutatót is láthattak, emellett kivonult a Katasztrófavédelem is, így egy tűzoltóautót is kipróbálhattak.

 

A Rotary országosan több mint 50 településen tartotta meg a programját, országosan 29 ezer jégkrémet szereztek be ehhez tagtársuktól, ezt osztották szét a gyerekek között. A TV Eger riportja szerint az Érsekkertben 2600 gyerek ehetett jégkrémet, és velük egyett több városi intézményben is nassolhattak a fiatalok. Az Eger Hírek azt írja, a városban összesen 3200 gyermek kapta a jeges édességet, közülük 742-en voltak azok, akik részt vettek a rekordkísérletben, azaz 13:00 és 13:05 között egy időben ették a jégkrémet, online közvetítésbe bejelentkezve, hitelesítve.

 

"Mivel ez volt az első ilyen, így bizonyosan világrekord" – mondta el a portálnak nyilatkozva az egri szervezet elnöke, dr. Murányi Zoltán. Elmondta azt is, hogy jövőre újra megszervezik a programot, akkor már világos lesz a cél: ezt a számot kell túlszárnyalni. "Jobban sikerült, mint előzetesen vártuk" – tette hozzá.

 

A városi tévé riportja a közös jégkrémevésről és az érsekkerti programokról alább tekinthető meg:

 

 

(Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló