2022. augusztus 15., Mária

Eger ügye

#eger #kocsma #tibi atya

Tibi atya-féle kocsma nyílik Egerben

Barna Benedek 2021.12.16. 16:24

"Borkápolnát" kap a hevesi megyeközpont is.

 

Évvekel ezelőtt mémoldalként indult "Tibi atya", aztán az egészből egy márkanév lett, a saját italok mellett az ötletgazdák nyitottak már több kocsmát is a fiktív, humbákföldi lecsúszott pap nevében. Tavaly nyáron aztán Budapesten egy "borkápolnát" is kialakítottak, amelyben megelevenedik egy templombelső és a Tibi atya-féle mémekhez kitalált "Tátika borozó" (akit érdekel, hogy néz ki, ITT megnézhet egy képriportot a helyről). 

 

Bár a "kápolna" alapötlete elég merész, a jelek szerint nem váltott ki különösebb tiltakozást a templomnak berendezett kocsma, vagy "Tibi atyáék" elég biztosak a dolgukban ahhoz, hogy ne foglalkozzanak az esetleges kritikákkal, ugyanis idén egy hasonló hely nyílt Szegeden is, és az Egri Napok Blog beszámolója szerint hamarosan lesz még egy ilyen vendéglátóhely vidéken, méghozzá Egerben.

 

Azt írják,

a Tibi atya-féle "borkápolna" az Érsek utcán nyílik az egykori Alabárdos helyén, az üzlethelyiség kibővítésével.

Az egri egység a "kereskedelmi tevékenységek végzéséről vezetett nyilvántartás" szerint 81 négyzetméteren, 65 fős befogadóképességgel működik majd. A vendégkönyvet december 15-re dátumozták, a nyitva tartás pedig hétfőtől-vasárnapig 16:00-03:00 között van regisztrálva, de – mint azt az egrinapok.hu is megjegyzi – ezt az élet még felülírhatja.

 

A nyitás tényleges napja egyelőre nem ismert.

 

(Indexkép forrása: Tibi atya / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló