2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#egerplusz #eger #összehasonlítás #élhetőség

Élhetőség szempontjából rangsorolták a megyeszékhelyeket: így áll Eger

Barna Benedek 2021.11.29. 13:12

Élmezőnybe sorolta a várost a Takarék Index.

 

A Takarék Index szerint is Eger az egyik legélhetőbb hazai város – számolt be az Egri Napok Blog a profitline.hu cikke nyomán.

 

Mint írják, a Takarék Index elemzői első körben a hazai járásokat vizsgálták meg élhetőségük szempontjából. Több részmutatót figyeltek, így a megfizethetőséget, munkaerőpiaci és egészségügyi feltételeket és a bűnözést is.

 

Az összefoglaló alapján az Egri járás két területen is a legjobbak közé tartozik: kultúra tekintetében a 9., az oktatás tekintetében pedig a 6. legjobb a helyzetünk Magyarországon. Ezt követően a megyeközpontokat is kielemezték önmagukban, és ha is nem ugyanolyan kiemelkedő helyre sorolták szeretett városunkat, mint az Otthon Centrum, de náluk is az élemezőnybe került:

a kutatást végzők szerint Eger a 8. legélhetőbb megyeszékhely.

Egert Budapest, Veszprém, Székesfehérvár, Győr, Zalaegerszeg, Szombathely és Pécs előzik meg. Ez a lista egyúttal azt is megmutatja, hogy a Dunán innen, Eger számít a legélhetőbb megyeszékhelynek.

takarekindexmegyeszekhelyek
Kép forrása: profitline.hu

 

(Indexfotó: pixabay.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló