2023. március 30., Zalán

Eger ügye

Szombaton az egri Nemzedékek terén átvehették díjukat Felsőváros új csillagai – VIDEÓ

2019.11.30. 00:00

A hétvégén megtartott Felsőváros Ünnepén különféle egészségmegőrző és szemléletformáló programokkal várták az érdeklődőket, és a rendezvény részeként kihirdették a Felsőváros Csillaga díjazottjait is.

 

A Zöldpanel Egyesület, az Egri Kulturális és Művészeti Központ, valamint az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete szervezésében valósult meg idén a Felsőváros Ünnepe program szombaton – számolt be a TV Eger.

 

A Nemzedékek terére látogatók a streetfoci és különféle edzésprogramokkal ismerkedhettek, emellett zumabemutató is várta az érdeklődőket. A program egyik támogatója "A rák ellen, az emberért, a holnapért" Társadalmi Alapítvány, amelynek szűrőbuszán életmód- és szakorvosi tanácsadáson is részt lehetett venni. Mirkóczki Ádám polgármester a rendezvény fővédnökeként a szűrések fontosságára hívta fel a figyelmet.

 

Az eseményt szervező Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) megyei egyesülete fogyatékosügyi tanácsadást, érzékenyítő foglalkozásokat kínált, a legkisebbeket pedig különféle gyermekprogramokkal várták.

 

Az egész napos programsorozat részeként adták át a Felsőváros Csillaga díjat is, amelyet idén a Bak házaspár, Bak Imre és Bak Imréné kaptak a szavazatok alapján. A házaspár 47 éve költözött a Felsővárosba, és tizenöt évvel ezelőtt megalakították a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezetét, amelyben a mai napig lelkesen dolgoznak.

 

További részletek a TV Eger riportjában:

 

 

(Indexkép: Egri Kulturális és Művészeti Központ / Facebook)

 

Online diplomaosztón búcsúzott 1207 végzősétől az egri egyetem

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló