2021. szeptember 24., Gellért Mercedesz

Eger ügye

#egerplusz #eger #foci-eb #festmény

Egri művész festette meg a foci-Eb ikonikus pillanatát, az egyik szereplő dedikálta is a képet – FOTÓ

Barna Benedek 2021.07.27. 16:05

Schäfer András azt mondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy festmény készült róla.

 

Schäfer András magyar válogatott labdarúgó, középpályás, a dunaszerdahelyi DAC játékosa látogatott Egerbe kedden reggel. Látogatásának különleges apropója volt, dedikált ugyanis egy róla és Marco Rossiról készült festményt, amely a páros egy, az Európa-bajnokságon elszenvedett kiesés utáni ikonikus pillanatát örökítette meg – számolt be a heol.hu.

 

A festményt Schäfer András egyik rajongója töltötte fel Instagram-oldalára, így szerzett róla tudomást a focista, akit Szűcs Rita festő, Teleki Klára egri művészetpártoló és Ábry Zoltán, az Utcazenészek Versenyének főszervezője köszöntött a hevesi megyeközpontban.

Elképesztő! Nem is találok szavakat! Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy elkészült ez a festmény!

– mondta el a képről Schäfer, aki mesélt a németek elleni 2-2-es találkozó utáni pillanatról is, amelyet a művész megörökített:

Abban a pillanatban nem voltak bennem jó érzések…nagyon szomorú voltam. Fájt a kiesés, a mester pedig próbált megvigasztalni. Akkor persze nem sikerült neki, de most így utólag már átértékeltem mindent, főleg ezt a pillanatot.

 

A focista azt is felidézte, hogy Rossi akkor azt mondta neki: ne szomorkodjon, büszkének és boldognak kell lennie, mert nagyon szép az a teljesítmény, amelyet a magyar válogatott elért az Európa-bajnokságon.

 

A fiatal tehetség a Heolnak azt is elárulta, hogy eddig még nem járt Egerben, de már régóta a tervei között szerepelt. "Cseri Tamással is megbeszéltem már egy kávézást és remélem, hogy a jövőben erre is sor kerül" – tette hozzá.

 

A portréról a másik szereplője, Marco Rossi szövetségi kapitány megosztott egy képet a közösségi oldalán, ahol csodálatosnak nevezte a festményt.

 

 

Az alkotó, Szűcs Rita így nyilatkozott a kép megszületéséről:

Én egy érzelmekkel túlfűtött ember vagyok. A sportnak is vannak olyan túlfűtött pillanatai, amelyet ugyan csak egyszer él át az ember, az életében mégis nagyban meghatározó. Ez ilyen pillanat volt: egy kemény mérkőzésnek a végső zárása, vigasznyújtás egy sportolónak, aki fizikálisan és pszichésen is megtett mindent a sikerért. A vereség után azonban összetört, pedig hatalmas siker van a háta mögött. Úgy gondoltam, ezt a pillanatot megfesteni is érdemes! Igaz, nem volt könnyű, főleg a méretarányok miatt, de teljes mértékben tükrözi azt az érzelemvilágot, amelyet vissza szerettem volna adni.

A festő azt is elmondta, hogy öt nap alatt készült el a mű, amelyet árverésre szeretne bocsátani.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló