2021. október 22., Előd

Eger ügye

#egerplusz #eger #turizmus #bor #szépasszonyvölgy

Pünkösdvasárnap sem lehetett kitenni a "Megtelt"-táblát a Szépasszonyvölgyben – FOTÓK

Keller Richárd 2021.05.24. 06:08

Bár javuló tendenciát mutat Eger egyik legnépszerűbb helyének látogatottsága, van még hely a völgyben bőven a turistáknak.

Pár napja írtunk arról, hogy Eger lesz a legvonzóbb úti cél a turisták számára pünkösdi hétvégén. Mivel az újranyitás óta úgy tűnik, a Szépasszonyvölgy némileg várakozáson alul teljesít látogatottság szempontjából, vasárnap megnéztük, mi a helyzet Eger egyik legkultikusabb helyszínén.

 

Bár az időjárás sem volt kegyes pünkösdvasárnap az Egerbe látogató turistákhoz, ettől függetlenül is nyilvánvaló, hogy lassan tér vissza az élet a Szépasszonyvölgybe a Covid-sokk után. Szemmel láthatóan sokkal többen zarándokoltak el ugyan a város leghíresebb pincesorához, mint a terasznyitás első hétvégéjén, de a mulatós, teltházas hangulat még mindig várat magára.

 

 

 

Ha érezhető volt is némi könnyed öröm a levegőben, az inkább a maszkviselési szabály eltörlésének köszönhető , bár a szabadság eufóriáját némileg beárnyékolta, hogy esernyőre azért szükség volt a hol szemerkélő, hol szakadó esőben.

 

 

A jó hír az, hogy ezúttal sokkal több borozgatós turistát láttunk a teraszokon, mint hetekkel korábban, amikor az emberek inkább csak ebédelni, egyesek sörözni érkeztek a völgybe.

 

  

Mindenesetre nagyon drukkolunk a Szépasszonyvölgynek, hogy végre igazán visszatérjen oda is az élet.

 

#GALLERY_95#

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló