2022. május 18., Erik Alexandra

Eger ügye

#egerplusz #eger #egri bikavér ünnep

Eger a top 10-ben: nagyon keresettek voltak a város 2021-es programjai

Barna Benedek 2022.01.18. 16:24

Alig volt néhány másik magyar város, amelynek eseményei iránt jobban érdeklődtek az emberek.

 

A Programturizmus portál összeállította azoknak a településeknek a TOP listáját, amelyek programjait a legtöbben keresték tavaly. Összegzésükből az is kiderül, melyek voltak a legnépszerűbb események 2021-ben.

 

A portálon a tavalyi járvány sújtotta évben 25 millió feletti oldalmegtekintést regisztráltak a Google analytics kimutatása szerint. A legnépszerűbb ajánlatok listájában megnézték, hogy melyek azok a települések, amelyek eseménynaptárát a legtöbbször néztek meg portáljuk látogatói. Ennek alapján állt össze ez a top 100-as lista. A rangsor több mint egy ötödét balatoni települések adják, másik ötödét pedig a látogatók által kedvelt fürdőhelyek.

 

A vidéki megyeszékhelyek közül egy kivételével mind szerepel a listában. A többi település jó helyezése sem meglepetés, hiszen híres tájakhoz, borvidékekhez, várakhoz, kastélyokhoz, nemzeti parkokhoz, hungarikumokhoz, műemlékekhez, múzeumokhoz, gasztronómiai élményekhez is kötődnek.

bikavér-ünnep-fb
Kép forrása: Egri Bikavér Ünnep / Facebook

 

A top 10 a következőképpen alakult:

 

1. Siófok
2. Győr
3. Balatonfüred
4. Keszthely
5. Eger
6. Szeged
7. Debrecen
8. Székesfehérvár
9. Hajdúszoboszló
10. Pécs

 

Amellett, hogy hevesi megyeközpont a városok között az élbolyba került, a száz legnépszerűbb program között is szerepel egri esemény, méghozzá az Egri Bikavér Ünnep (62. helyen). Mivel pedig a programturizmus.hu oldalon több mint 18 ezer ajánlat érhető el, a top 100 program közé bekerülni nagy népszerűséget jelez.

 

Heves megyéből a városok listáján szerepel még Hatvan (38.), Gyöngyös (45.), Szilvásvárad (46.) és Noszvaj (83.). A legkeresett programok között pedig két gyöngyösi is volt: a Mátrai Bornapok (54.) és a Szüreti Fesztivál (78.)

 

A városok és a programok teljes toplistája ezen a linken olvasható.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló