2024. május 24., Eszter Eliza

Eger ügye

#bródy sándor megyei és városi könyvtár #petőfi-emlékév

Program a könyvtárban: Petőfi 200 - a XXI. század költője

Csarnó Ákos 2023.03.08. 17:12

 

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Gárdonyi Géza Színház fiatal művészeinek közreműködésével „a XXI század költője” címmel irodalmi összeállítás készült. 2023. március 9-én, csütörtökön 16.30-tól az alábbi programra várják az érdeklődőket.

 

A program célja, hogy Petőfi rövid, de rendkívül izgalmas és gondolatokkal teljes életének egyes pillanatait költészetén keresztül mutassa be a közönségnek, a teljesség igénye nélkül bár, de olyan nyitott lélekkel, melyben a mese, a szerelem, a forradalmi hevület és a jövőbelátás felfoghatatlansága is benne van. Szándékunk személyesen megszólítani a nézők között azokat a fiatalokat is, akiknek ma Petőfi csupán egy kötelező iskolai anyag.

 

A próbatétel óriási, hiszen ahogy Fehér István rendező fogalmazott: „őrült vállalkozás negyvenöt percben Petőfivel foglalkozni…erre egy élet is kevés”. Mégis örömteli bizalommal reméljük, hogy a rendhagyó irodalomóra után minden néző azt érzi majd, hogy ehhez nagyon is KÖZÜNK VAN!

 

Közreműködő művészek: Nagy Barbara, Babócsai Réka, Nagy Adrienn, Raikovich Viktória, Csathó Norbert, Szőke Olivér

Zene: Nagy Barbara, Konzulens: Baráth Zoltán, Ügyelő: Újhelyi Réka, Rendezőasszisztens: Ivády Erika, Rendező: Fehér István

 

A program ingyenes.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló