2021. december 6., Miklós

Eger ügye

#egerplusz #eger #pizza #házhoz szállítás

Kitalálja, melyik az egriek kedvenc pizzája?

Barna Benedek 2021.10.18. 11:50

A házhozrendelési adatok alapján állították össze a pizza toplistát.

 

Legutóbb 2018-ban készült "pizzatérkép" itthon, és most ismét közölték, hogy a rendelések alapján melyik magyar városban melyik a helyiek kedvenc pizzája. 

 

A Pénzcentrum összefoglalóját szemléző Egri Napok Blog azt írja, míg 3 éve még Aladdint rendeltek legtöbben a városunkban (pizza szósz, szalámi, sonka, kukorica, sajt, tejföl, oregánó), de úgy tűnik, változik az ízlésünk: a nemrég Netpincérről Food Pandára átkeresztelt ételkiszállító adatai szerint ma már a sonkás a befutó. Ezzel egyébként nem vagyunk egyébként egyedül: a 24 vizsgált városból Egerrel együtt 13-ban ez számít a legnépszerűbbnek.

 

Ami az árakat illeti, a sonkás pizza a nagyobb hazai városok közül nálunk a legolcsóbb: míg Egerben átlagosan 1514 forintért rendelhetünk egyet, addig a következő legolcsóbb helyszín Nyíregyháza, ahol 1801 forintot kell fizetni ugyanezért. A legdrágább a budapesti sonkás pizza (átlagosan 2343 forint).

 

Az egri toplista második helyén a négysajtos pizza áll (átlagára 1657 forint), a harmadikon pedig a magyaros (átlagosan 1522 forintért), amelyek szintén olcsóbbak, mint a többi városban.

 

Mint az egrinapok.hu cikke megjegyzi, feltehetőleg a viszonylag komoly helyi versenyhelyzet miatt alacsonyabbak az árak Egerben: a város méretéhez képest relatíve sok a pizzéria, a történelmi városmagban kis túlzással minden második utcán van egy.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló