2021. szeptember 28., Vencel

Mindenki ügye

#netpincér #food panda #ételkiszállítás

Eltűnik a jól bejáratott Netpincér, új nevet kap az ételkiszállító

Nagy Donát 2021.09.08. 09:08

A német anyacég egységesíti az ételkiszállító márkáit.

Az anyacég döntése nyomán október elejétől Food Pandára keresztelik át a Netpincér ételkiszállító céget – jelentette be a cég egy keddi sajtóeseményen, írja a HVG.

 

A német tulajdonú Food Panda 2013 márciusában jelent meg Magyarországon, végül megvásárolta a hazai nagy konkurenst, a NetPincért 2014 végén – három délkelet-európai, hasonló profilú portállal egy időben. Ezt aztán két évvel később az ugyancsak német Delivery Hero, a világ legnagyobb online ételrendelő-hálózata kebelezte be.

 

foodpanda

 

A tulajdonosváltásnak akkor volt egy nagy vihart kavart mellékhatása is: a NetPincér átalakította jutalékos rendszerét. Akkor megszűnt a belépési és a havi díj is, ám az éttermeknek a rendelések után 7 helyett 15 százalékot kellett adniuk a portálnak.

 

A keddi sajtóeseményen azt mondták, a mostani névváltás mögött nincs tulajdonosváltás, annak oka, hogy a Delivery Hero anyacég szeretné egységesíteni a márkákat, Németország után Magyarországon is.

 

Azt is leszögezték, hogy a partnerekkel nem változik semmi, a jutalékos rendszerük a jelenlegihez képest nem változik.

 

Azt a tervüket is elmondták, hogy egész Európában ugyanazzal az applikációval lehetne ételt rendelni a jövőben. A Netpincér Market kiszállító üzletág pedig Panda Market lesz, és több száz új munkahelyet terveznek létrehozni.

 

A Delivery Hero ötven országban van jelen, 4300-nál több futárral és 2 millió vevőt érnek el – hangzott el az eseményen.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló