2024. április 15., Anasztázia Tas

Eger ügye

#egerplusz #eger #egri tűzoltóság #óvodások

Ovisok vendégeskedtek az egri tűzoltóknál: FOTÓKON a kicsik nagy kalandja

Barna Benedek 2022.05.09. 18:05

Kilencvenkilenc gyermek látogatott el a városi tűzoltólaktanyába, ahol a lánglovagok mindennapjaiból kaptak ízelítőt.

 

Az egri hivatásos tűzoltók rendszeresen látnak vendégül gyerekeket a laktanyájukban, nemrég például egy kisfiú ünnepelhette velük a negyedik születésnapját. Most pedig óvodás csoportok látogattak el a lánglovagokhoz, hogy egy kis ízelítőt kapjanak egy tűzoltó mindennapjaiból.

 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolója szerint múlt pénteken és a mai napon látogattak el a tűzoltólaktanyába az ovisok, összesen kilencvenkilencen. "A közeli Kertvárosi óvodába járó kisgyermekek már sokszor eljöttek és kívülről megtekintették a tűzoltók „bázisát”, többük nagy álma volt, hogy egyszer bentről is szemügyre vegyék az épületet. A kicsik márt több hete várták, hogy bejöhessenek a lánglovagokhoz, de a várakozás közben is gondoltak rájuk, az alkotói pályázatra mindenki készített egy rajzot vagy szabadkézi alkotást, melyet elküldtek a hivatásosoknak" – írta a megyei katasztrófavédelmi honlap.

 

A kertvárosi ovisok két csoportban érkeztek pénteken és hétfőn, és rajtuk kívül az Egri Kertvárosi Óvoda Gyermekkert Tagóvodájából tizenkilenc kicsi ment látogatóba a tűzoltókhoz hétfőn. Az ovisok az egész délelőttöt a tűzoltókkal töltötték, akik megmutatták az általuk használt autókat, a kicsik pénteken szemtanúi lehettek egy riasztásnak is, tátott szájjal figyelték ahogy a rúdon lecsúsztak majd villámgyorsan a nagy piros autóba pattantak hőseik.

 

A gyerekek a tűzoltóautóknál sorban álltak, hogy beülhessenek, és kipróbálták az egri tűzoltók által készített locsolós játékot is. "Mindenki sikongatva oltotta a képzeletbeli tüzet, egy kis sugárcsővel lőttek be az ablakon, mely mögött a tartályt megtöltve a lakás tetején lévő lángok fokozatosa tűntek el. Az óvodások valódi tűzoltóként egy igazi védősisakkal felszerelve hajtották végre a tűzoltást, majd távozáskor kijelentették, hogy nagyon várják következő találkozást ez egri lánglovagokkal" – zárul a katasztrófavédelem beszámolója.

 

Az ovisok látogatásáról egy fotósorozatot is feltöltöttek, így kaphatunk egy kis ízelítőt, milyen volt a kicsik nagy kalandja:
 #GALLERY_175#

(Fotók:  Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy / Katasztrófavédelem)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló