2023. március 26., Emánuel

Eger ügye

#eger #ingatlan

Óvodabezárás nem, de telekeladás lesz Egerben

Csarnó Ákos 2022.11.24. 20:04

A város költségvetését ezzel a bevételi tervvel támasztanák alá.

 

Korábban írtunk arról, hogy Mirkóczki Ádám polgármester  azzal az ötlettel állt elő, hogy a helyi adók emelése és az óvodák bezárása helyett az önkormányzat tulajdonában álló, használaton kívüli ingatlanokat lehetne eladásra felkínálni.

 

A Közgyűlés csütörötöki ülésén elfogadta a telekeladásról szóló előterjesztést, a becsült 2 milliárd forintos bevételből az energetikailag korszerűtlen óvodákat újítanák fel.

A megállapodás szerint egyelőre csak az eladási szándék lett kinyílvánítva, dönteni majd csak januárban fognak, az igazságügyi értékbecslés megérkezése után.

Szerdán sajtótájékoztató keretében adta hírül Mirkóczki Ádám, hogy a tervezett helyi adóemelések és óvodabezárások helyett használaton kívüli, önkormányzati ingatlanok értékesítését tervezi. A polgármesteri hivatal dolgozói szerint a 43 db, külön helyrajzi számon található ingatlanok összértéke megközelítőleg 2 milliárd forintot érhet el.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló