2023. február 2., Karolina Aida

Eger ügye

#egerplusz #eger #óvoda #menekültek

Most már járhatnak óvodába az Egerben befogadott ukrajnai menekültek gyermekei

Barna Benedek 2022.05.24. 14:44

Egyelőre nyolc óvodás korú gyermek számára biztosítanak óvodai felügyeletet.

 

Ahogy azt mi is megírtuk, Eger március végén több tucat, a háború sújtotta Ukrajnából érkező nőt és gyermeket fogadott be. A Donyeck-medencéből érkezett menekültek a munkásszállón kaptak szállást. A városvezetés hírportálja, az EgerInfo most arról számolt be, hogy immár az is lehetővé vált, hogy a kisgyermekek óvodába járjanak. A számukra kialakított óvodát a végleges állapotában hétfőn Mirkóczki Ádám polgármester is megtekintette.

ovoda1

Mint az oldal írja, az önkormányzat igyekezett elősegíteni, hogy a menekültek, amennyire szükséges, be tudjanak illeszkedni a város életébe. Amikor az aktív korú nők jelezték, hogy gyermekeik számára szükség volna napközbeni felügyeletre is ahhoz, hogy ők munkába tudjanak állni, az önkormányzat pedig ezt a problémát is orvosolni akarta.

 

Végül azonban a Benedek Elek Óvodával együttműködve meg tudták teremteni annak lehetőségét annak, hogy május 23-tól – első körben – nyolc óvodáskorú ukrán gyermek szakszerű óvodai ellátásban részesülhessen.

ovoda2

A gyermekekkel szakemberek foglalkoznak – írja az EgerInfo, hozzátéve, hogy a foglalkozások és a gondozás során a magyar nyelvet használják, amely ugyan eleinte megnehezíti a kommunikációt, de úgy vélik, hosszabb távon hasznos lesz a kcsik számára.

 

(Képek forrása: egerinfo.com)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló