2022. október 4., Ferenc

Eger ügye

#egerplusz #eger #felújítás #heves megyei rendőr-főkapitányság

Ősz végére megújulhat a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság épülete Egerben

Barna Benedek 2022.03.08. 17:24

A korszerűsítés részeként a fűtésrendszert és a nyílászárókat lecserélik, a homlokzatait szigetelik.

 

A Széchenyi 2020 program keretén belül kapott 770 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével újulhat meg a Heves megyei Rendőr-főkapitányság egri épülete és a Füzesabonyi Rendőrkapitányság épülete.

 

A beruházást vezető BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. keddi közleményében azt írta: ezek a rendőrségi épületek koruknál fogva elavultak, így komoly mértékben felújításra szorulnak:

időszerűvé vált az intézmények energetikai korszerűsítése – a fűtésrendszer cseréje, födémhőszigetelés, nyílászáró csere, homlokzati hőszigetelés. Tekintettel arra, hogy az épületek egész évben használatban vannak, elengedhetetlen, hogy korszerűbbé és gazdaságosabbá váljon a működésük.

A projekt hosszú távú célja a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energiamegtakarítás érhető el, így az üzemeltetési költségek csökkenése várható. A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább, megfelelve az európai uniós követelményeknek.

rendorfokapitanysag
Kép forrása: egrinapok.hu

Mint azt az Egri Napok Blog megjegyezte a felújításról szóló korábbi cikkében, a városlakók számára elsősorban azért érdekes ez a hír, mert ez azt jelenti, hogy a mostanra csupa megszépült épülettel körbeölelt Eszterházy téren most már a rendőrségét is rendbe teszik kívülről, hiszen többek között szigetelik a homlokzatait.

A felújítás a tervek szerint 2022 novemberében fejeződhet be.

A projektről bővebb információ és képek a bmsksport.hu oldalon találhatók.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló