2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

Országos pályázaton ért el sikert alkotásával egy egri gimnazista lány

2019.11.30. 00:00

A jövő fizetési módját elképzelő digitális rajzával nyert díjat.

 

Mintegy 1000 pályamű érkezett a Magyar Államkincstár 6. Mesterecset Pályázatára, a szakmai zsűri az ötletesség, az alkalmazott technikai kivitelezés és a kiválasztott témához történő illeszkedés szempontjait figyelembe véve 22 művet díjazott – idézi a Magyar Államkincstár közleményét a kultura.hu.

 

Mint írják, idén újdonság volt, hogy a pályázók a korábbi évekhez képest még több művészeti stílusban fejezhették ki gondolataikat, valósíthatták meg ötleteiket. A gyermekek és fiatalok az Én így fizetek 20 év múlva és az Én így képzelem el a Babakötvényt című témakörök közül választhattak szabadon, korosztálytól függetlenül.

 

A 6. Mesterecset Pályázat a korábbiakhoz hasonlóan az 5-18 éves korosztályt célozta meg. A Magyar Államkincstár négy kategóriában díjazta a benyújtott pályaműveket. Három korcsoportban kézzel készített, valamint életkortól függetlenül digitális művek kategóriában. Hagyományos kategóriában a rajzok, festmények, makettek, kollázsok, kézzel készített képregények versenyeztek idén, míg a digitális kategóriában digitális rajzzal készült alkotásokat, fotókat, számítógéppel készített képregényeket küldtek be a pályázók.

 

A négy kategóriában kihirdetett első, második és harmadik helyezett mellett különdíjakat adott át a pályázatok értékelésében részt vett Pénzügyminisztérium, Államadósság Kezelő Központ Zrt., valamint a Pénziránytű Alapítvány. A zsűrizésben részt vett továbbá Kirják Miklós festőművész, rajztanár.

 

Az Államkincstár Heves Megyei Igazgatósága arról tájékoztatta portálunkat, hogy a pályázatnak idén is volt Heves megyei díjazottja: a digitális kategóriájában a "Futurisztikus fizetés" című alkotással az országos 2. helyezést érte el Halász Ágnes, az Egri Dobó István Gimnázium 10. osztályos tanulója. 

 

A Mesterecset Pályázat közösségi oldalán a többi díjazott alkotással együtt ezt a művet is közzétették:

 

Az egri gimnazista lány csütörtökön – a járványügyi helyzetre tekintettel – a Kincstár Heves Megyei Igazgatóságán Király Erzsébettől, az Állampénztári Iroda vezetőjétől vehette át az oklevelet és az értékes ajándék utalványt.

 

Fotó: Magyar Államkincstár

 

A további díjazott művek a pályázat hivatalos Facebook-profilján tekinthetők meg.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló