2021. október 25., Blanka Bianka

Eger ügye

#egerplusz #eger #bródy sándor megyei és városi könyvtár

Országos Könyvtári Napok: ilyen programok lesznek Egerben

Barna Benedek 2021.10.01. 13:44

A Bródyban és a fiókkönyvtárakban is különféle eseményekkel várnak kicsiket és nagyokat október 4. és 10. között.

 

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár idén is az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz.

2021 október 4-től 10-ig ismét valamennyi korosztály figyelmére számítunk, hiszen sokféle, változatos programok szerepelnek a Bródy kínálatában: Bródy Antikvár, kötetbemutatók, ciróka, mesetár, kiállítás, kirándulás minden korosztálynak! Kedvezményes beiratkozással és megbocsátás hetével (a héten késedelmi díj megfizetése nélkül hozhatják vissza lejárt kölcsönzési határidejű könyveiket) várjuk olvasóinkat.

– írták az egri könyvtár portálunkhoz eljuttatott közleményében.

 

A központi épület mellett a fiókkönyvtárakban és a Gyermekkönyvtárban is változatos, sokszínű programokkal várják az érdekődőket:

 

A Bródy Sándor Könyvtár Központi Könyvtárának (Eger, Kossuth Lajos u. 16.) programjai:

 

Október 4-10. között: Babakiállítás Szabó Jánosné munkáiból

 

Október 5-én kedden 16.30-tól tartják Dr. Petercsák Tivadar "A magyar képeslap története" című könyvének bemutatóját. (A kötet idén Fitz József-könyvdíjat kapott.)

 

Október 6-án szerdán 16.30-tól "Magyarnak lenni Kárpátalján" címmel Szabó György tart előadást, amelyben bemutatja Kárpátalja elmúlt száz évének fontos eseményeit, politikai és társadalmi folyamatait, valamint kitér a helyi magyar közösség politikai és jogi helyzetének változásaira és jelenkori helyzetére. [Frissítés (10.05.): a könyvtár tájékoztatása szerint az előadást betegség miatt el kell halasztani, november 10-re tolták el!]

 

Október 7-én csütörtökön 17.00-tól Vlagyimir Viszockij emlékest lesz, Viczai Péter műfordító, Viszockij-kutatóval és az Egri Orosz nyelvi Klub tagjainak özreműködésével.

 

Október 8., péntek 18:00-tól tartják a "Bródy Quizzone 2021" vetélkedőt. Várnak minden kvízezni, okosodni vagy okoskodni vágyó csapatot, melynek ideális létszáma 4-6 fő. Jelentkezni a Facebookon, az esemény üzenőfalán a csapatnév és a létszám megadásával lehet.

 

Október 9., szombaton 9:30-tól 14:00-ig "A régmúlt idők nyomában" mottóval rendeznek batyus túrát a környéken (találkozó helye: Síkfőkúton, a Hotel Síkfőkút előtt, a Szent Imre-forrásnál, indulás a Tóréttől 9.30-kor)

 

Október 10-én Könyves Vasárnapot tartnak. Ennek keretében 10.30-12.00 között "Kutyakötelességünk a felelős állattartás" címmel lesz előadás és beszélgetés a téma szakértőivel Földi Mónikával és Papp Kingával, a KutyaKöztársaság Munkakutya Egyesület tagjaival, kutyakiképzőkkel, akik két képzett segítő kutyát is magukkal visznek az eseményre. 11.00-14.00 között pedig "Legyél te a kulcs! Keress, nyomozz, játssz!" címmel rendeznek vetélkedőt családoknak, baráti társaságoknak (a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött – jelentkezni a burai.bernadett@brody.iif.hu címen lehet Burai Bernadettnél). 10.00-14.00 között őszi témájú kézműves foglalkozást is tartanak kicsiknek és nagyoknak, 14.00-tól pedig a Gajdos zenekar ad koncertet.

bródy-mti-komka
Fotó: Komka Péter / MTI

A Felnémeti fiókkönyvtár (Eger - Felnémet, Kovács Jakab u. 35.) programjai:

 

– Október 7, csütörtök. 10.00-től közös mondókázásra, játékra invitálják a 3 év alatti gyermekeket szüleikkel.

 

Október 7., csütörtök 10.30-tól "A járványhelyzet hatása a személyes kapcsolatokra" címmel lesz beszélgetés Nagyné Miló Rita védőnővel arról, hogy mit tehetünk ebben a helyzetben a testi-lelki egészségünkért.

 

Október 8., péntek 16:00-kor lesz "A festészet az én El Caminom!" című kiállítás megnyitója. A tárlaton Vitkóczi Jánosné nyugdíjas könyvtáros festményeit tekinthetik meg az érdeklődők egy hónapon át.

 

A Felsővárosi Fiókkönyvtár (Eger, Kallómalom u. 88.) programjai:

 

Október 7., csütörtök 17.00-tól a családokat várják mesehallgatásra, játékra, majd az azt követő kézműves foglalkozásra.

 

Október 8., péntek 10.00 órától "Ciróka - Mondóka, zene, móka, tánc, játék" címmel tartanak foglalkozást, amelynek célja, hogy a mondókák, ölbeli játékok, höcögtetõk színes világában jól érezzék magukat kicsik és nagyok egyaránt.

 

Ízelítő a Gyermekkönyvtári (Eger Bartók Béla tér 6. I. em. 105.) programaiból:

 

Október 4., hétfő 17.00-tól "Bébillér" címmel lesz családi ügyeskéz és mesekör.

 

Október 5., kedd 17.00-tól a "kulik"-könyvek író-illusztrátora, Dániel András tart olvasópróbát a könyvtárban (bejelentkezés szükséges a következő elérhetőségek egyikén: gyermekkonyvtardjp@gmail.com, 36/ 310-363)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló