2024. május 27., Hella

Eger ügye

#eger #oroján sándor #fidesz #komlósi csaba #domán dániel #tűzifarendelet

Oroján lesötétzöldezte Komlósit, aztán Dománnak is odaszúrt egy kicsit

Kovács Dávid 2022.08.16. 12:41

A fideszes frakcióvezető szerint Komlósi Csaba tűzifarendelettel kapcsolatos javaslata túlzó és hatástalan, Domán Dániel pedig épp annak a közgyűlésnek akart nemrég tagja lenni, amelyről most olyan lenézően nyilatkozott.

 

Hivatalos Facebook-oldalán reagált Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP egri frakcióvezetője Komlósi Csaba és Domán Dániel közös hétfői sajtótájákoztatójára, amelyet a fakitermelés fokozását lehetővé tevő kormányrendelet helyi vonatkozásai kapcsán tartottak az egri Eszterházy téren.

 

oroján-sör-fb
"Ilyenkor úgy örülök, mint Jakab Péter a mentelmi jogának!" – leértékelték Oroján Sándor kedvenc sörválogatását (Fotó: Oroján Sándor / Facebook)

 

 

Ahogy az Egri Ügyek is beszámolt róla, Komlósi Csaba hétfőn bejelentette, hogy az egri közgyűlésen keresztül kérné a környék erdőgazdálkodóit, hogy ne éljenek a tűzifarendelet adta könnyítésekkel. Emlékeztetett: már látszik, hogy a tűzifa iránti igény növekedése az árak növekedését is magával hozza, így épp a legszegényebbek nem jutnak majd megfelelő minőségű tűzifához, vagyis még inkább fokozódni fog a különböző háztartási és egyéb hulladékok égetése, ami ugyancsak szennyezni fogja a város (és a környék) levegőjét.

 

Az eseményen Domán Dániel is felszólalt, aki szerint intézményesített környezetpusztítás zajlik épp az országban, majd a kormány után előbb csak Mirkóczki Ádám polgármester körének, majd végül a teljes egri közgyűlésnek odaszúrt a "sokkolóan szomorú" egri valóság miatt. Kijelentette: azt reméli, hogy Komlósi előterjesztése nyomán az egri testület valamennyi tagja képes lesz állást foglalni ebben az ügyben.

 

A helyi Fidesz-frakció vezetője nem sokat késlekedett, még hétfő este reagált az Eszterházy téren elhangzottakra.

Komlósi Csabában tiszteljük a környezetvédelem iránti elkötelezettségét, de az álláspontja sokszor nem zöld, hanem sötétzöld. A javaslatát mérlegelni fogjuk, de első ránézésre egyszerre tartom megfogalmazásában túlzónak és hatástalannak

– írta a bejegyzésben.

 

Hozzátette: háború, háborús infláció, illetve energiaválság van, amit kezelni kell valahogy, ő pedig úgy látja, a baloldalnak még nem sikerült semmilyen konstruktív javaslattal előállnia.

 

Oroján Sándor ezután a hajdúhegyi időközi választáson induló Domán Dániel kijelentéseit is elővette: "Ő épp annak a közgyűlésnek kívánt tagja lenni, amiről most lenézően nyilatkozik. Mi dolgozunk, ő kritizál - kire milyen szerepet szabtak a választók" – írta vele kapcsolatban.

 

Ahogy hétfőn beszámoltunk róla, Komlósi Csaba javaslata még a sajtótájékoztató napján átment az általa vezetett Városi Urbanisztikai, Klíma- és Környezetvédelmi Bizottság hétfői ülésén, és az augusztus 25-i városi közgyűlésen dönthetnek majd róla az egri képviselők.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló