2024. július 23., Lenke

Eger ügye

#koronavírus #járvány #halálozás #járványadatok

NNK: Egy év alatt több mint 160 halottja volt a koronavírus-járványnak Egerben

Barna Benedek 2022.05.28. 13:20

A népegészségügy kiadta a 2021 eleje és 2022 eleje közötti időszak településekre bontott halálozási adatait.

 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) három hónap várakozás után kiadta az Átlátszónak a halálozás időpontjában koronavírus fertőzöttként nyilvántartottak településszintű adatait a 2021. február 1. és 2022. január 31. közötti időszakra vonatkozóan.

 

Az Átlátszó beszámolóját szemléző 24.hu cikke szerint az adatsorból kiderült, hogy messze a legtöbb elhunyt Miskolcon volt (475), ezt követi Debrecen (414) és Szeged (399) elhunyttal. A fővárosi kerületek közül a III., XI., XIII., és a XVIII. emelkedik ki, mindhárom kerületben meghaladta a háromszázat a koronavírusban elhunytak száma az érintett időszakban.

 

Budapesten a lista végén az V. kerület helyezkedik el, ahol mindössze 35-en veszették életüket a járvány ezen egy éve alatt. Országos viszonylatban azonban több száz olyan, jellemzően kistelepülést találni, ahol mindössze egy ember hunyt el az NNK adatai szerint.

Egerben a népegészságügy közlése alapján tavaly február eleje és idén január vége között 166 koronavírus-fertőzött hunyt el.

Az Átlátszó cikke ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy az NNK által küldött településszintű adatok és a hivatalos járványügyi tájékoztató oldal adatközlései között eltérés van: 1630 elhunyt nem szerepel a most kiadott településszintű nyilvántartásban. A portál erre rá is kérdezett az NNK-nál, de amíg nem válaszolnak, nem lehet tudni az eltérés okát.

 

Az adatokat az atlatszo.hu egy térképre is felvitte, így végig lehet nézni, melyik településen hányan haltak meg koronavírusban (a térkép az eredeti cikkben elérhető, IDE KATTINTVA).

 

 

(Indexfotó: unsplash.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló