2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

#bródy sándor megyei és városi könyvtár

Népmese napja az egri könyvtárban

Csarnó Ákos 2022.09.30. 11:03

A Népmese napját 2005 óta rendezik meg minden év szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

 

A Bródy Sándor Könyvtár Gyermekkönyvtára évek óta könyvtári foglalkozásokat, programokat kínál erre a napra a város óvodáival, iskoláival együttműködve. Így van ez idén is."Gyere mondok mesét neked" című programunkra várják a családokat és egyedülállókat, mesekedvelő fiatalokat és időseket, gyerekeket és felnőtteket 2022. szeptember 30-án, pénteken 17 órától. Együtt lenni csak úgy, régimódian, jól érezni magunkat mesemondó, mosolygó, derűs emberek társaságában. Mesével, tánccal, kézműves programmal, közös játékkal teszik emlékezetessé mi is ezt a napot.

 

Ez az esemény egyben évadnyitó programja Bébillér családi mesekörüknek, ahová továbbra is várják az érdeklődő családokat minden hónap második hétfőjén délután 5 órától.

 

Kapcsolat: Pauer Erika csoportvezető, e-mail: pauer.erika@brody.iif.hu, telefonszám: +36 70 408 2172.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló