2022. május 18., Erik Alexandra

Eger ügye

#egerplusz #eger #érem #borverseny

Éremeső hullott az egri borokra Temerinben

Barna Benedek 2022.01.28. 15:34

Nemzetközi borversenyen jutalmazták az egri nedűket.

 

Idén 24. alkalommal szervezték meg a Vince-napi Nemzetközi borversenyt a szerbiai Temerinben, ahol évről-évre több száz bor bírálását végzi a nemzetközi szőlész, borász szakemberekből álló zsűri. A kistermelőket célzó rendezvényen ma már nagy pincészetek is részt vesznek. Az egri Villa Völgy Pincészet először indította nedűit a versenyen, és – mint arról honlapjukon beszámoltak – többet érmekkel jutalmaztak.

 

A szervezők, a Temerini Kertbarát Kör tagjai, általában 700–800 bormintát vártak, 2022-ben összesen 523 bormintát neveztek a versenyre. A mintákat 14 bizottság, azon belül 70 borbíráló elé került. Ahogy a borok, úgy a borbírák is több országból érkeztek, Romániából, Horvátországból, Szerbiából, Szlovákiából és Magyarországról. Egert harmadik alkalommal Erőss János képviselte nemzetközi borbírálóként.

Nagy aranyéremmel jutalmazták a Villa Völgy Pincészet két borát (a 2015-ös Egri Bikavér Superior és a 2018-as Merlot), három aranyérmet kapott (a 2019-es Egri Bikavér, a 2018-as Egri Merlot és a 2019-es Egri Cuvée), két további pedig ezüstöt (a 2016-os Cabernet franc és a 2018-as Egri Cabernet franc).

villa-völgy-fb

(Fotó: Hotel Villa Völgy Wellness & Konferencia / Facebook; Indexkép forrása: Temerini Kertbarát Kör / Facebook)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló