2023. december 8., Mária

Eger ügye

#fidesz #háború

Nem szavaz a Közgyűlés a Fidesz javaslatáról, nem ment át a kormánypropaganda a háborúról

Csarnó Ákos 2023.05.25. 10:13

 

Korábban írtunk arról, hogy a Fidesz-KDNP frakciója nevében Orosz Lászlóné Ibolya frakcióvezető határozati javaslatot nyújtott be a Közgyűlés elé a kormánypropaganda szavait megismételve, az ukrajnai háborúról:

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése egyetért a Magyar Országgyűlés 5/2023. (III.31)  határozatával, az abban foglaltakat elfogadja. Különösen elfogadja, hogy tartózkodik olyan állásfoglalásoktól és politikai akcióktól, amelyek jelentős gazdasági károkat okozhat hazánknak, illetve szűkebb hazánknak, Egernek, vagy Magyarország háborúba sodródását eredményezheti. 

Komlósi Csaba képviselő azt javasolta, hogy mivel erről már határozott a parlament és nem egri ügy, ne foglalkozzanak az üggyel és vegyék le a képviselők a napirendről a kérdést. Farkas Attila alpolgármester viszont úgy érvelt, hogy azért kellene maradnia az előterjesztésnek, hogy az abban felsorakoztatott kormányzati hazugságokat az egriek is megismerhetnék.

 

Végül a testület a fideszes képviselők ellenszavazata mellett levették a napirendről a kérdést.

 

indexkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló