2024. július 20., Illés

Eger ügye

#eger #turizmus #egri bikavér ünnep

Nem lesz júliusban Egri Bikavér Ünnep, helyette a nyár végén rendeznék meg a fesztivált

Szabadi Szabolcs 2021.06.05. 16:12

A járványügyi korlátozások miatt volt szükség az időpont módosítására.

Portálunk információi szerint el kell halasztani az eredetileg július 8-a és 11-e közötti időszakra tervezett XXV. Egri Bikavér Ünnepet. Úgy tudjuk, már az új dátum is megvan, ez pedig augusztus utolsó hétvégéje lesz, 26-a és 28-a, csütörtök és szombat között, vagyis további változás, hogy az idei gasztro- és borfesztivál nem négy-, hanem háromnapos lesz.

EBÜ23
Az egy másik kérdés, hogy ilyen képet mikor láthatunk majd az Érsekkertből. Fotó: Egri Bikavér Ünnep Facebook-oldala/Huszár Márk

Értesüléseink szerint azért kerestek új időpontot a borünnepnek, mert az Érsekkertbe szervezett eseményen szinte lehetetlen lenne megoldani, hogy megfelelő módon ellenőrizzék, kinek van védettségi igazolása, vagy egyéb dokumentuma, amellyel beléphetne a gasztro- és borfesztivál területére és kinek nincs. Továbbá a szervezők nem is szeretnének senkit sem kizárni az ingyenes eseményről.

EBÜ22
Fotó: Egri Bikavér Ünnep Facebook-oldala/Huszár Márk

Az ügyben kerestük Tarsoly József főszervezőt, egri hegybírót, aki részben megerősítette az információinkat, de nyilatkozni egyelőre nem akart, a részletes tájékoztatáshoz néhány nap türelmet kért.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló