2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#szemét #farkas attila #illegális hulladék #hulladék

Nem Farkas Attila alpolgármester engedélyezi a szemét utcára helyezését


 

Az alpolgármester közleményben tájékoztatja az egrieket, hogy a napokban terjedő információ hamis.

Felháborodva értesültem arról, hogy valaki vagy valakik a város egyes pontjain a nevemmel visszaélve azt a hamis információt terjesztik, hogy én, a város alpolgármestereként engedélyt adtam arra, hogy a háztartásokban felhalmozódott hulladékot az utcára, közterületre kihelyezheti a lakosság.

 

Sem a városvezetés, sem a Polgármesteri Hivatal nem adott erre engedélyt. Ezúton is fokozottan felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy hulladékot közterületre kihelyezni szigorúan tilos, kivéve abban az esetben, ha az adott ingatlan tulajdonosa lomtalanítást rendelt meg az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-től, de akkor is csak a kijelölt, előre leegyeztetett időszakban.

 

A hulladék illegális elhelyezése, tárolása bírság kiszabását vonja maga után és a hulladék ártalmatlanításának minden költségét az azt kihelyezőnek kell viselnie. Súlyosabb esetekben az elhelyezett hulladék minőségétől és mennyiségétől függően akár öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható az azt jogellenesen elhelyezőkre. Éves szinten az Önkormányzat több mint 10 millió forintot költ a városszerte elhelyezett illegális hulladékok ártalmatlanítására.

 

Továbbra is elkötelezettek vagyunk az illegális hulladéklerakások gyakorlatának megszüntetéséért, ezért a lakosságot is arra kérjük, ha a város területén ilyet tapasztalnak, jelentsék a Polgármesteri Hivatal felé.

 

Farkas Attila alpolgármester

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló