2023. december 9., Natália

Eger ügye

Nehéz a Fidesz nélkül bulizni: Egerben idén is elgáncsolták az artAlom Fesztivált

2019.11.30. 00:00

Egyetlen helyszínen sem tudják megrendezni az élőművészeti fesztivált. Nem engedett az egri zsinagóga és az Egri Kulturális és Művészeti Központ sem.

 

 

Szomorúan jelentette be Facebook-oldalán Szilágyi Rudolf főszervező, hogy idén is elmarad Egerben az artAlom élőművészeti fesztivál. Az utoljára 2016-ban megrendezett kulturális programsorozat Szilágyi szerint ezúttal Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház igazgatója miatt nem valósulhatott meg, aki egyúttal az egri zsinagóga működtetéséért is felelős. Az épület volt a helyszíne a 2016-os fesztiválnak is. A főszervező szerint Weisz elfogadhatatlan feltételeket támasztott.

 

 

Szilágyi szerint a zsinagóga után a Templom Galériában, a "Rossztemplomban" próbálták megszervezni a rendezvényt, azonban Gyöngy Csilla, az önkormányzati tulajdonú Egri Kulturális és Művészeti Központ vezetője csak november végére adott nekik lehetőséget a kiállítótér használatára. Csakhogy nincs fűtés a templomban, így a rendezés nem igazán lenne közönségbarát a tél kapujában.

 

A főszervező állítása szerint más helyszínt is keresett Egerben, de sehol nem járt sikerrel. Ígérete szerint jövőre újra próbálkoznak.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló