2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#Pro Agria díj

Nagyadózókat köszöntöttek: átadták a Pro Agria gazdasági díjakat

Csarnó Ákos 2024.02.01. 10:11

 
A gazdasági szakmai díjat 2008-ban az önkormányzat, valamint a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara alapította azzal a céllal, hogy elismerjék Eger legjobban teljesítő cégeit - tájékoztatott az egri önkormányzat a hivatalos közöségi oldalán.
 
A rendezvényen Mirkóczki Ádám polgármester elmondta, Eger teljes adóbevétele 2023-ban meghaladta a közel 7,5 milliárd forintot, ebből az iparűzési adó több, mint 6 milliárd forintos bevételt generált Egernek. Hozzátette, az itt működő 7500 cég értéket teremt és megélhetést biztosít a város és a környék lakói számára. Fontos az együttműködés, hiszen ennek eredményeként nem csak a vállalkozások, de Eger is fejlődik.
 
dr. Bánhidy Péter, a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke többek között arról is beszélt, hogy a TOP 50 vállalkozás között 19 az egri járásból
található, ebből 15 egri.
 
A rendezvényen Pro Agria gazdasági szakmai díjban részesült a Vill-e-Com Villamosipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 
A vállalkozás villanyszerelési tevékenységét id. Rabóczki Sándor közel 80 éve kezdte családi vállalkozásként, 2003-ban társas vállalkozássá alakultak át, így ebben a formában 20 éves fennállásukat ünnepelhették 2023-ban.
 
A mai elvárásoknak, kihívásoknak megfelelően korszerű, gépesített szerszámainak, az alkalmazott technikáknak, és jól képzett munkatársaink köszönhetően hatékonyan, és magas színvonalon nyújtják szolgáltatásukat.
 
Tevékenységeik között többek között szerepel ipari, kereskedelmi, mezőgazdasági és egyéb közületi létesítmények elektromos javítása, villanyszerelése és teljes elektromos felújítása, karbantartási és villamos hibaelhárítási munkák, mérőhelyek kialakítása és áthelyezése, szabványosítása, kábelek, vezetékek cseréje, szabványosítás, elosztószekrények gyártása. Közel tíz éve kiemelt figyelmet fordítanak a minőségi utánpótlás nevelésére, képzésére. Ez idő alatt 25 tanuló képzésében vettek részt.
 
Tevékenységük kiterjed az egész vármegyére, Egerben is több önkormányzati és magánberuházás a Vill-e Com Kft. munkája, ilyen például a Kopcsik Marcipán Múzeum és Harangöntő Ház, a Heves Megyei Önkormányzat ASZ irodaépülete, a Servita Üzletház, valamint a Dobó téri rendezvények elektromos ellátása, illetve számos társasház kaputelefon rendszerének kiépítés, villamoshálózatának korszerűsítése köszönhető ennek a helyi vállalkozásnak.
 
Szintén Pro Agria gazdasági szakmai díjat vehetett át a VARIABAU Kft.
 
A cég 1992-ben alakult 100%-ban magyar magántőkével, nemrégen ünnepelte harminc éves jubileumát. Tevékenységi körébe családi házak és társasházak, irodák, ipari létesítmények kivitelezése tartozik, az alapoktól és szerkezetépítéstől a kulcsrakész állapotig. Ezen kívül foglalkoznak felújításokkal, átépítésekkel és korszerűsítéssel is. A magas színvonalon elvégzett munkát a modern gépek és technológiák, valamint a jól képzett építőmesteri szakemberekből álló brigád biztosítja. Eged Máté elhivatott és elkötelezett az utánpótlás nevelésben, így az elmúlt 30 év alatt közel 40 építőipari tanuló képzésében vett részt.
 
A vállalkozás több éves szakmai tapasztalattal gazdagodott Németországban, ám az utóbbi években elsősorban Egerben és környékén kapnak megbízásokat generál kivitelezésre, vagy kisebb-nagyobb részfeladatok megvalósítására.
 
Fontosabb megrendeléseik között megemlíthető az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem épületeinek felújítása, a Nagyváradi utcai, Remenyik Zsigmond utcai, Kallómalom utcai óvodák felújításában, a Lajosvárosi egészségügyi központ építése, illetve nevükhöz kötődik az ipari létesítmények közül a Platt 2003 Kft. csarnokának felújítása is.
 
A vállalkozás a Fenntartható ZöldOtthon Programban kivitelezői jogosultsággal rendelkezik, emellett a BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt. Észak-magyarországi Régió Területi képviselőjeként használt sütőzsiradék és ételhulladék begyűjtését is elvégzik.
 
Az est hangulatáról a Városháza Dísztermében a Snidero Quartett és Svéd Mátyás gondoskodott.
 
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló