2024. április 13., Ida

Eger ügye

#munkásszálló #lakópark

Munkásszállók épülnek a Lajosvárosban?

Csarnó Ákos 2024.02.20. 06:34

Gazdasági övezetből lakópark, majd ott mégis munkásszállók?

 

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott értesítés alapján február 21-én, szerdán szemle lesz az adott területen (Galagonyás utca környéke).

 

 

Ez a Helyi Építési Szabályzat módosítási csomagban szereplő terület, ami jelenleg gazdasági övezeti besorolású. Nagyjából két éve kezdeményezték a lakó övezeti átsorolását. Már 2022-ben napirenden volt a kérdés, de akkor még lakóparkként tervezték, noha az önkormányzat ellenezte, így maradt gazdasági övezeti besorolás. Többször járt a kérdés a bizottság előtt.

 

 

részlet a korábbi tervből

 

Korábban írtunk arról, hogy a Városi Szociális, Urbanisztikai és Kulturális Bizottság ülésén a képviselők úgy döntöttek: nem támogatják a lakópark kialakítását. "Én úgy gondolom, a vezetés részéről elmondhatom, hogy aggályos gazdasági övezeteket átminősíteni" – nyilatkozta a döntéssel kapcsolatban a tévének Minczér Gábor alpolgármester, hozzátéve: Egernek szüksége van egyébként lakóingatlanokra, de a város rengeteg olyan területtel rendelkezik, amelyeket nem kellene így átminősíteni.

 

 

Most lesz a KGY előtt a végszavazás erről, tehát már februárban hatályos joganyaggá válhat

 

Szakértő szerint lehetne lakópark is a terület, csakhogy elképzelhető, hogy ezt a hosszú procedúrát nem tudta bevárni a beruházó, ráadásul az ingatlanpiac leszállóágban van, viszont található pályázat munkásszállóra, szóval a lakóparkot akár át is nevezhettték munkászállóra és engedélyezésre benyújtották, mert a gazdasági övezetben akár még lehet munkásszálló, kisvárosias lakóövezetben viszont nem.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló