2024. április 15., Anasztázia Tas

Eger ügye

#eger #önkormányzat #lajosváros #lakópark

Eger önkormányzata nem támogatja a 140 lakásos lajosvárosi lakópark tervét

Barna Benedek 2022.01.31. 18:31

Minczér Gábor alpolgármester elmondta: több oka is volt, hogy elutasították a beadványt.

 

Ahogy azt korábban portálunk is megírta, a Galagonyás-Csordás-Attila-Deméndi utca által határolt terület egy részén új lakóparkot terveznek Egerben. A lajosvárosi ingatlanon nagyjából 140 lakásnak helyet adó épületegyüttest képzeltek el. A lakópark építésére egy magánszemély kért engedélyt, és a munkaközi terveket a Tervtanács támogatta – a szakemberek kiemelték a terület kedvező arányú beépítését, az épülettömegek ötletességét, valamint azt is, hogy a szomszédos lakók minden bizonnyal jobban járnának ezzel a beruházással, mintha gazdasági funkciót kapnának maguk mellé.

 

Ugyanakkor a TV Eger arról számolt be, hogy a Városi Szociális, Urbanisztikai és Kulturális Bizottság legutóbbi ülésén a képviselők úgy döntöttek: nem támogatják a lakópark kialakítását. "Én úgy gondolom, a vezetés részéről elmondhatom, hogy aggályos gazdasági övezeteket átminősíteni" – nyilatkozta a döntéssel kapcsolatban a tévének Minczér Gábor alpolgármester, hozzátéve: Egernek szüksége van egyébként lakóingatlanokra, de a város rengeteg olyan területtel rendelkezik, amelyeket nem kellene így átminősíteni.

 

 

Az alpolgármester szerint ugyanakkor a tervek elutasítását nemcsak az indokolta, hogy át kellene minősíteni a területet, hanem az is, hogy az új lakóingatlanokkal jelentősen megnőne a környékbeli utcák forgalma, és a lakosság véleményét nem kérték ki az ügyben. Ráadásul a magánkézben lévő Deméndi utcát ki kellene sajátítani, ami az önkormányzati költségvetést terhelné.

 

Ugyanakkor Minczér azt is hangsúlyozta, hogy amennyiben "a hibákat javítva és a problémákat orvosolva" újra benyújtja a beadványát a magánszemély, ismét tárgyalnak a lakóparkról a bizottságban.

 

(Az indexfotón a tervezett lakópark látványterve látható; a kép forrása az előterjesztés)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló