2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#eger #mirkóczki zita #videó #választás 2022

"Ilyen rosszul áll a Fidesz, hogy rólam kell kamuzniuk?" – Mirkóczki Zita reagált a szavazatvásárlás vádjára

Nagy Donát 2022.02.16. 09:43

Az Egységben a Városért Egyesület elnöke közleményben reagált az Eger Hírek őt leleplezni kívánó anyagára. Szerinte a héten közzétett videóval a Bódás Bianka-féle hamisítási ügyről szeretnék elterelni a figyelmet.

Elkezdődött – vagyis folytatódott, és az Eger Hírek hozta a szokásos és szánalmas formáját: alapvető személyiségi jogokat sértve „szavazatvásárlással” vádolt meg egy irányított videofelvétel alapján. De mivel sem decemberben, sem most nincs olyan választás, ahol rám lehetne szavazni, így értelmetlen lenne a vásárlás – ezért gyorsan belekeverték az ellenzék közös jelöltjét, Berecz Mátyást is az „ügybe”

– írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Mirkóczki Zita, az Egységben a Városért Egyesület elnöke.

 

A Mirkóczki Zita által említett lap kedden azt írta, hogy szavazatvásárlás történhetett az egri nyugdíjasházban, amihez egy videót is mellékeltek. A felvételen egy idősebb nő azt mondja, hogy a politikus már korábban is osztott csomagot az idősotthonban, de szerinte a mostani akció azért történhetett, mert ezzel akart szavazatokat vásárolni.


A politikus a cikkre reagálva azt írja, hogy az MSZP parlamenti frakciójához hasonlóan ők, baloldali politikusok Egerben is igyekeznek rászorulókon segíteni, de szerinte a fent említett sajtóorgánumot már az is zavarja, hogy mindezt a saját pénzükből és adománygyűjtések szervezésével teszik.

Így történt ez a covid idején, és valóban, decemberben is, amikor többek között a nyugdíjasházban lakó rászorulóknak vittem szerény ajándékot. Mivel nem vagyok egy NER-lovag, így nem tudtam minden ottlakónak segíteni, ezért megkértem az ott élőket, hogy ők, - akik nálam jobban ismerik a lakók valós helyzetét -, tegyenek javaslatot az adományok elosztására. A videó szerint ők a „baloldali besúgók”

– áll Mirkóczki közleményében.

 

A politikus szerint több kérdés is felmerül:

– Olyan rosszul áll a Fidesz jelöltje Egerben, hogy ilyen szánalmas lejárató cikket kell íratnia a lakájmédia helyi képviselőjével?
– Ezután senki nem tud adományozni anélkül, hogy valamikor – akár hónapok múlva – rá ne sütnék, hogy szavazatot vásárol?
– Fogunk még olvasni a közeljövőben, hogy eltereljék a figyelmet a Bódás Bianka ügyről? (ahol jogerős ítélet született ajánlások hamisításának ügyében, és ebben a helyi Fidesz is érintett)

Mirkóczki Zita azt írja, a jogászokkal való egyeztetés után megteszi a szükséges jogi lépéseket a lap ellen, mivel véleménye szerint a videó több esetben is személyiségi jogot sért. "Nem magam miatt, hanem azok miatt, akiket név szerint említve gyaláznak benne. Most és később is kötelességem megvédeni azokat, akik önzetlen segítik a képviselői munkámat" – zárja közleményét.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló