2024. június 22., Paulina

Eger ügye

#futball #labdarúgás #eger labdarúgó sport kft #egri foci #egri se

Mirkóczki és a Fidesz kiszervezné az egri stadionok használatát a NER-es kapcsolatoknak

Csarnó Ákos 2023.10.25. 18:33

És még fizetnének is nekik

 

FRISSÍTÉS

 

Az előterjesztést levették a napirendi pontok közül, így azt nem tárgyalja a Közgyűlés.

 

 

„Érdekes” előterjesztés jelent meg, pontosabban került az utolsó pillanatban feltöltésre az eger.hu önkormányzati oldalra. A második napirendi pont lényege három egri sportcélú ingatlan üzemeltetőjének kiválasztása: az Északi Sporttelepé, a Szentmarjay Stadioné és a Bárány Uszodáé.

 

Mirkóczki Ádám polgármester és Kovács Cs. Tamás fideszes képviselő közös előterjesztésének az indoka a következő:

Sportszakmai szempontok alapján javasolt a sportlétesítmények üzemeltetését az ingatlan tényleges használóinak átadni 2024. január 01. és 2029. december 31. közötti időszakra, 5 éves időtartamban. Költségvetési szempontból az üzemeltető személyében történő változás többletköltséget nem generál. Szükséges a Szentmarjay Tibor Városi Stadion és az Északi Sporttelep üzemeltetésére az Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesülettel szerződést kötni.

A határozati javaslat szövege szerint a Szentmarjay Tibor Városi Stadion vonatkozásában évi nettó 8.000.000.- Ft üzemeltetési díj, az Északi Sporttelep vonatkozásában évi 18.000.000.- Ft üzemeltetési díjat kell megfizetnie az Önkormányzatnak úgy, hogy gondoskodni kell az értékállandóságáról is az inflációkövetés figyelembevételével. Az érdekesség így az, hogy az eddig áttételesen önkormányzati kiadás megmarad önkormányzati kiadásnak, csak átalakul oly módon, hogy a NER-közeli Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesület kapja meg, mint üzemeltetési díj!

 

Az Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesületről korábban megírtuk, hogy 10%-os tulajdoni részesedése van az Eger SE focicsapatban, pontosabban az Eger Labdarúgó sport Kft-ben. A tulajdonosok között a 10%-nyi tulajdonrésszel rendelkező Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesület képviselője a helyben jól ismert Harmati Péter üzletember. A 90%-os tulajdoni hányaddal rendelkező, tehát durván többségi cég egy pedig a Lend-Ball Kft. Ennek a cégnek kizárólagos tulajdonosa dr. Kertész József Tamás.

 

A Lend-Ball Kft. 2018-ban alapították meg, először budapesti székhellyel, azonban 2021. novemberétől Egerben, az Északi Sporttelep u. 1. szám alá költözött a cég, a tulajdonjog 100%-át Kertész viszont 2021. januárjától bírja.

Kertész József Tamás az egyik legnagyobb hatalmú ember a magyar médiában — legalábbis papíron, írta meg az Átlátszó korábban.  Ő szerezte meg ugyanis a Media Fundamentum Nonprofit Zrt. százszázalékos tulajdonrészét megtestesítő részvényeket Liszkay Gábortól annak idején. A Media Fundamentum Zrt. pedig az alapítója a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) nevű entitásnak, ami 2018-ban a Fidesz-barát médiumokat egytől-egyig bekebelezte. Kertész feltűnése a jel arra, hogy a médiaholding Mészáros érdekeltségébe tartozik majd, így aztán minden más is, ami az ügyvéddel kapcsolatba hozható – vagyis az egri foci is szőröstől-bőröstől.

További jelentős probléma lehet a kérdésben az a nyilatkozat a sportiskola részéről valamint két közgyűlési határozat arról, hogy az Északi Sporttelep használatát 15 évre megkapja a Sport Kft., illetve 10 illetve 5 évre biztosították az Eger Labdarúgó Sport Kft. részére a használatot.

 

 

Sportiskola nyilatkozata (2017)

 

 

közgyűlési határozat (2018)

 

 

közgyűlési határozat (2019)

Kérdés, hogy a Tao. törvény értelmében meg lehet-e tenni a használati jog „átírását” és nem keletkezik-e visszafizetési kötelezettség.

indexkép: magyarfutball.hu

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló