2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#mirkóczki ádám #városháza #pál györgy

Mirkóczki Ádám mondjon le! Pál György ellenzéki polgármester jelölt felszólította a polgármestert.

Csarnó Ákos 2024.04.26. 18:09

A kiszivárgott hangfelvételek botrányosak.

 

A közéletből való távozásra szólította fel Pál György (MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd-Zöldek)  polgármester-jelöltj Mirkóczki Ádámot. A pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az egri közélet a polgármester miatt mélyponton van.

 

Három hangfelvétel látott napvilágot eddig az elmúlt időszakban, melyek mindegyikén a polgármester hallható, amit pedig hallunk, az döbbenetes. Nemcsak azért döbbenetes, mert visszaigazolja mindazt, amit eddig is sokan sejtettek, tudtak, hogy Mirkóczki Ádámmal nem csak a teljes szakmai kompetencia hiány a probléma, hanem maga az a stílus is, ahogyan megszólal nem csak közügyekben, hanem mint hallhattuk, a magánbeszélgetéseiben is – mondta Pál György.

 

Szerinte az első hangfelvételen a hivatal dolgozóinak konkrétan egy törvényszegés módszereit vázolja fel, mint alkalmazandó eljárást.

 

A legutóbb napvilágot látott felvételen pedig gyakorlatilag felvázolják azt a rendszert, hogy miképpen tudja a közpénz elveszteni közpénz jellegét, és miképpen lehet az egriek közös pénzéből észrevétlenül lopva saját hazug propaganda kiadványt finanszírozni.

 

 

 

Ha valakinek véletlenül ismerős lenne a módszer, ne csodálkozzon, a Fidesz már régen alkalmazza az ilyen módszereket, Mirkóczki pedig ebben a kérdésben is követi a jól bejáratott fideszes szisztémát – hangsúlyozta a jelölt. Soha egyik korábbi polgármestertől sem tapasztalta, hogy nyíltan és tudatosan törekedtek volna törvényszegésre, vagy éppen számkódos pánikszobává alakították volna át a polgármesteri irodát.

 

Éppen ezért most arra szólítom fel Mirkóczki Ádámot, hogy ne csak a polgármester jelöltségről mondjon le, hanem távozzon a polgármesteri székből is, ha érez még egy cseppnyi felelősséget is a város közéletéért. Polgármesterjelölt társaimat pedig arra kérem, csatlakozzanak a felhívásomhoz, melyet írásban is eljuttatok hozzájuk, függetlenül attól, hogy milyen színekben indulnak, vessünk véget ennek a cirkusznak, oszlassa fel magát az egri közgyűlés, ne kelljen még a következő öt hónapban is, szégyenkeznünk, a tiszta és normális egri közélet újbóli megteremtése közös felelősségünk – zárta Pál György a tájékoztatóját.

 

indexkép: Ekin Kizilkaya / Getty Images Hungary

 

 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló