2024. június 17., Laura Alida

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #jobbik #jakab péter

Mirkóczki Ádám: Az lett volna a minimum, ha Jakab felajánlja a lemondását

Nagy Donát 2022.04.22. 08:01

Az egri polgármester szerint nem csak az ellenzék, hanem annak vezetői is megbuktak.

A siker, kudarc közös

– szögezte le Eger polgármestere az ATV Egyenes beszéd c. műcorában.

 

Mirkóczki Ádámot a választási eredményt egyáltalán nem lepte meg. Azt mondta, neki személyesen nagyon rossz tapasztalata van az ellenzéki összefogásról, úgy érzi, hogy helyben ő ennek az áldozata. Szerinte ha az alapokban nem sikerül megegyezni, utána nehezen lehet együttműködni.

 

Jó példával szerettem volna előjárni, a pártok közötti alkuknak nagyon fontos helye van. A probléma nem a célokkal volt, hanem az eszközökkel

– magyarázta a városvezető.

 

Azt mondta, hogy amikor kilépett a Jobbikból, akkor nem ez a felállás volt. Azért döntött így, mert szerinte polgármesteri székben nincs helye pártpolitikának, azt akarta demonstrálni, hogy nem csak az ellenzéki szavazóknak, hanem az összes egri polgárnak a polgármestere.

 

A Jobbik kampánybeli szereplésére nem akart érdemi kritikát mondani, de kívülről azt látta, hogy a Jobbik nem létezett a kampányban.

Az ellenzék politikai értelemben este 7-ig bukott meg a szavazófülkében, az ellenzéki vezetők pedig este 10-ig buktak meg emberileg az eredményvárón. A siker, kudarc közös

– szögezte le Eger polgármestere, hozzátéve, ha ez így fog folytatódni, akkor nem csak 2022-őt, hanem 2026-ot megnyerte a Fidesz.

 

Szerinte Jakab Péternek minimum fel kellett volna ajánlania a lemondását. Nem ismeri a belső folyamatokat a Jobbikban, de kívülről nagyon rossz az optikája. Arra a kérdésre, hogy mit csinált volna másképp, Mirkóczki  azt mondta, hogy nem biztos, hogy egy listát választott volna. 

 

 

(Az indexmontázshoz használt fotók forrása a politikusok Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló