2021. augusztus 6., Berta Bettina

Eger ügye

#eger #momentum mozgalom

Minden hétre egy balhé: felrúgták a Momentum pultját az egri Dobó téren

Barna Benedek 2021.06.12. 15:47

Új értelmet kapott a "lábbal véleményt mondani" kifejezés.

Előző héten a Demokratikus Koalíció egri rendezvényét zavarták meg tüntetők – egyikük gázpisztollyal felszerelkezve, amit azután ráfogott egy idős férfira –, és ezen a pénteken szintén balhéhoz vezetett az egyik ellenzéki párt nyilvános megejelnése a városban (bár legalább ezúttal azért nem fajultak el annyira a dolgok).

 

A nemrég "a közvagyon visszaszerzéséért" aláírásgyűjtésbe kezdő Momentum helyi szervezete a közösségi oldalán számolt be arról, hogy miután péntek este felállítottak egy pultot a Dobó téren, megjelent előttük egy kerékpáros, aki "bősz románozásba, hazaárulózásba kezdett", majd belerúgott a standba. A férfit a rendőrök próbálták lecsillapítani, végül aztán eltekert.

 

A bejegyzésben a párt arra is kitér, hogy "pár perccel később egy közelben tartózkodó úr jött oda hozzánk, aki elmondta, hogy világéletében a Fideszre szavazott, de ezt ő is elítéli​". A Momentum pedig úgy kommentálta a történteket, hogy kormányváltás esetén a mostani kormánypropaganda vezetőinek is számot kell adniuk azért, hogy " ilyen végletesen megosztották a társadalmunkat, magyart magyar ellen fordítva".

 

Az esetről videófelvétel is készült, amelyet az egri Momentum oldalán lehet megnézni.

momentum-
Kép forrása: Momentum Eger (Facebook)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló