2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#eger #országos mentőszolgálat #oltópont

Mentősnek öltözött kamaszfiúk tűntek fel Egerben egy oltóponton (FOTÓ)

2021.03.24. 13:35

Egy idős embert kísértek. Gyorsan fény derült a különös jelenség okára.

Különös fotókat osztott meg egy olvasó a Telexxel. "A fotókat Egerben készítettem az egyik oltóponton. A képen kb 10-12 éves gyerekek vannak mentős egyenruhában. A két kisfiú egy idős embert támogatott be az oltópontra, és meg is várták ott vele az oltást. Érdekes, én nem tudtam, hogy ilyen fiatal gyerek dolgoznak az Országos Mentőszolgálatnak?" - vetette fel a kérdést a hírportál olvasója, akinek fotóiból egyet közlünk a Telex hozzájárulásával.

telex oltópont mentős gyerek
Fotó forrása: Telex/olvasói fotó

 

A hírportál a képek kapcsán megkereste az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ), ahol közölték: természetesen nem alkalmaznak fiatalkorú segítőket. A képeken két olyan kisfiú látható, akik rajonganak a mentőkért, ezért korábban arra kérték szüleiket, hogy saját pénzükből csináltassanak nekik az eredetire nagyon hasonlító mentős ruhákat. Ebben kísérték el nagypapájukat az oltásra.

Az OMSZ hozzátette: örömmel látják, hogy a mentő hivatás egyre népszerűbb a gyerekek körében is, de kérik, hogy az egyenruhát, vagy annak élethű másolatát így senki ne használja, mert megtévesztő lehet.

Leadkép: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló