2024. június 23., Zoltán

Eger ügye

#egri vár

Megújult terekkel gazdagodott az Egri vár

Csarnó Ákos 2023.03.25. 10:32

 

Befejeződtek a nagy munkák, hivatalosan is átadásra került az a 21. századi turizmus által elvárt igényeknek megfelelő fejlesztés, melynek köszönhetően több új attrakcióval, kiállítási-, interpretációs és rendezvényhelyszínnel gazdagodott az Egri vár - tájékoztatott az önkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

a főbejáratnál a fogadóépületben pénztárakat, ajándék- és kiadványboltot alakítottak ki

elkészült a Cipóosztóház, ahol a későbbiekben a korabeli gasztronómiába kaphatnak betekintést

megújult a Börtönkiállítás

a Varkoch kapubástya tetején egy korabeli őrszoba kap helyet

a Zászlódombban egy európai szintű fogadótér mellett mosdóblokkok, baba-mama szoba, információs pont szolgálja a látogatók kényelmét

és itt kapott otthont egy 70 fő befogadására képes mozi is, ahol Szász Attila rendezőnek az 1552-es ostromot bemutató kisfilmjét tekinthetik meg az érdeklődők.

Mirkóczki Ádám polgármester köszöntőjében elmondta, a beruházás komoly hiányosságokat pótolt és nagy öröm, hogy az élet hozta, több nem várt kihívás -mint a covid, a gazdasági válság vagy a Szép-bástya leomlása - ellenére elkészülhetett a munka.

 

Dr. Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselője kiemelte, Nemzeti Emlékhelyünk egyre méltóbb lesz arra, hogy egy olyan képet mutasson, melyet a látogatók haza visznek magukkal és ezzel tovább adják városunk hírét.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló