2023. június 7., Róbert

Eger ügye

#falmászás #verseny

Megrendezték Eger első beltéri mászóversenyét - FOTÓK

Csarnó Ákos 2023.02.27. 09:42

 

Nagy érdeklődés mellett, körülbelül ötven sportoló részvételével rendezte az Egri Hegy- és Falmászó Sportegyesület az „I. Manimal Boulder Verseny és Jam” nevet viselő rendezvényt. Az eseménynek a felsővárosi mászóterem adott otthont február 25-én, szombaton.

 

A boulderezés a mászás egy olyan formája, mely alacsony magasságban, köteles biztosítás nélkül történik. Ezt meg lehet tenni szabadban sziklán, vagy beltéren, erre kialakított teremben is.

 

#GALLERY_212#

A versenyen gyermek kategóriában tíz, a felnőtteknek huszonöt útvonal állt nyitva. Ezen utak közül kellett minél többet szabályosan kimászni, gyerekeknek egy, a felnőtteknek másfél óra alatt. Összesen négy kategóriában hirdettek győztest. A szervezők hangsúlyozták, hogy a végeredmény másodlagos fontosságú. Az esemény elsődleges célja, hogy a résztvevők egy jó közösségben, jó hangulatban töltsék a szombat délutánt, miközben a fizikai teljestőképességük határait feszegetik.

 

Dr. Bayer-Szalai Eszter, a szervező egyesület elnöke elmondta: „A versenyre igyekeztünk változatos utakat építeni. Vannak köztük olyanok, melyek a gyerekeknek és kezdőknek is teljesíthetőek, de a legnehezebbek a komoly rutinnal rendelkező mászóknak is kihívást jelentenek. A bouldereket a következő hónapokban fenn hagyjuk, sőt a verseny után ki is egészítjük továbbiakkal.”

 

A sportmászás 2020. óta olimpiai sportág. Egy évvel később, 2021 májusában nyílt a Manimal Boulder, Eger első mászóterme, ami új pezsgést hozott a megye sportéletébe. A sportközpont vasárnap kivételével, minden nap nyitva áll az érdeklődők számára, lehetőséget biztosítva az egrieknek a boulderezés gyakorlására.

 

Végeredmény

 

Lány gyermek:

 

Domán Liza

Domán Adél

Lengyel Veronika

 

Fiú gyermek:

 

Hajdú Benedek

Csikós Máté

Jacsó Márk

 

Felnőtt nő:

 

Király Éva

Orgoványi Flóra

Bogárdiné Kovács Borbála

 

Felnőtt férfi:

 

Tóth Róbert

Éberle Kolos

Boros Attila

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló