2024. május 27., Hella

Eger ügye

#posta

Még a fideszes képviselőt is meglepte a postabezárás, mások pedig tiltakoznak

Csarnó Ákos 2022.10.31. 09:35

 

Hírt adtunk arról, hogy Egerben (és több Heves megyei településen ideiglenesen bezár több posta). Meglepetésként érzékelte több közéleti szereplő, a felnémeti fideszes önkormányzati képviselő, Bódi Zsolt a postát és az önkormányzatot hibáztatja, a DK rárepült az ügyre, Jánosi Zoltán pedig a Momentum irányábóltesz fel egy kérdést.

 

Bódi Zsolt (Fidesz), akit nem értesítettek, a közösségi oldalán adott hangot nemtetszésének. Hol van a Magyar Posta és az egri önkormányzat?

Sajnos a hír igaz! A megjelent információk alapján 2022 novenber 12.-től a Felnémeti posta ideiglenesen bezár! Szomorúnak tartom,hogy a médiákon keresztül kell megtudnom ezt a hírt. Semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, sem a Magyar Postától, sem az önkormányzattól.

Köztudott, hogy évekkel ezelőtt már meg akarták szüntetni a postai szolgáltatást Felnémet-városrészben. Akkor Habis László polgármester sikeresen tárgyalt a posta vezetésével, így maradhatott meg egy "kisposta "! Amennyiben további információkat sikerül kapnunk a bezárás tervezett idejét illetően azonnali tájékoztatást fogunk adni.

A Demokratikus Koalíció közleményben ítéli el az egri postabezárásokat. Hol van Nyitrai Zsolt és Pajtók Gábor? 

A Demokratikus Koalíció választókerületi szervezete tiltakozik a hibás orbáni gazdaságpolitikából következő újabb súlyos, Egert és környékét érintő megszorítások ellen. Mint ahogy arról mi is értesültünk, környékünkön postabezárások lesznek, Egerben a Vallon úton és Felnémeten, míg Füzesabonyban a Szabadság utca 11. szám alatt működő 3. számúra kerül lakat. Bár a hivatalos tájékoztató szerint ez időleges, nagyon jól tudjuk, hogy mit jelent ez a Fidesznél: ezeket már nem fogják kinyitni.

 

Az egri postahivatalok bezárása nagyon érzékenyen fogja érinteni az ott lakók közösségét, hiszen a Vallon út környékén élők éppen azért választották ezt a hivatalt, hogy ne kelljen a Széchenyi utcaiba eljönni, míg Felnémet lakóinak is szükség van egy olyan postára, amely a lakóhelyükhöz közel fekszik, ugyanis a belvárosi bejutás egyáltalán nem könnyű számukra, másrészt a felnémeti településrésznek különleges földrajzi és kulturális kapcsolódása miatt is fontos, hogy önálló postahivatallal rendelkezzen. A postabezárások ugyanakkor minden egrinek fájni fognak, hiszen jócskán meg fogják növelni a központi postahivatal forgalmát, a várakozási idő jelentősen nőni fog.

 

Mindeközben a vidéken élőknek is egyre nehezebb boldogulniuk lakhelyükön, hiszen az elmúlt időszakban több, Eger környéki településen leszerelték a bankautomatákat, és azokat nem pótolták. A Fidesz, amely magát a vidék pártjának nevezi, éppen a vidéken élőket hozza egyre nehezebb helyzetbe. Határozottan elítéljük, hogy a kormány – saját hibás politikája miatt – a vidéken élőket büntesse!

 

A Demokratikus Koalíció választókerületi szervezete éppen ezért felszólítja Pajtók Gábor és Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőket, továbbá az egri Fidesz frakcióját, hogy nyilatkozzanak, elítélik-e a postabezárásokat, amelyek jelentős részben megnehezítik az Egerben élők életét, és járjanak közbe annak érdekében, hogy a Vallon úton és Felnémeten található posta maradjon nyitva, hasonlóan a füzesabonyi 3. számúhoz is. Azokat az automatákat pedig, amelyeket leszereltek, pótoltassák azonnal.

Jánosi Zoltán, a Momentum egri elnöke is Pajtókot kérdezi a közösségi médiában. Hol van az elmúlttizenkétév?

Mit szól a választókerület képviselője, Dr. Pajtók Gábor/Fidesz/, hogy a megszorítások, adóemelések elérték az állam tulajdonában álló cégek szolgáltatásait is?

 

A Magyar Posta november 11-el az alábbi hivatalait zárja be a környékünkön:

3300 Eger Kovács Jakab út 94.

3300 Eger Vallon út 6.

3390 Füzesabony Szabadság út 11.

3398 Nagytálya Kossuth út 34.

 

Miért hazudnak az emberek arcába?

Mondjanak végre igazat!

Az igazság, hogy a megszorítások oka a 12 év felelőtlen gazdaságpolitikája!

A polgármester és köre a következő közleményt tette közre az ügyben:

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló