2023. szeptember 26., Jusztina

Eger ügye

#eger #oroján sándor #felújítás #farkas attila #kereszteződés #sertekapu utca

Már egy útkereszteződésből is lehet politikai adok-kapok Egerben

2021.03.28. 20:54

Pont ebből ne lenne?

A politika egyébként lehetne egy intellektuálisan izgalmas műfaj is, ha a benne szereplők ezt azzá tennék. De ha arról szól, hogy meddig lehet úgy csűrni és csavarni az egyébként könnyen ellenőrizhető tényeket, hogy az az egyik félnek kedvező, a másiknak pedig mindenképp az ellenkezője legyen, rögtön más oldalai csillannak meg az izgalmaknak.

 

Kissé kicsinyes az erre a hétvégére nekünk, egrieknek jutó fejezet ebben a témában. Az egész Oroján Sándor Facebook-posztjával kezdődött szombaton. Semmi extra, a Fidesz egri frakcióvezetője nagyon boldog volt, hogy elkészült egy kereszteződés Egerben, ráadásul az ő körzetében. Így szólt pontosan az örömhír:

 

„EREDMÉNY

Elkészült a Sertekapu és Kisvölgy utcák kereszteződése! Egy év önkormányzati semmittevés után a Belügyminisztérium kifizette a szükséges 30 millió forintot a javításra, így végre eltűnt az ormótlan gödör. Számomra EGER az első, azon belül a választókörzetem, így duplán köszönöm a kivitelezők munkáját és a Kormány támogatását!”

 

Nincs sok mindent értelmezni ezen a pár soron, világos kijelentések, egyértelmű minden: Eger önkormányzata tökölt, jött Oroján és a kormány, majd minden megoldódott. Meg is csodálhatjuk a végeredményt, ami talán még nem is az, mert lehet van még itt mit tenni, íme Oroján Sándor helyszíni fotója:

 

keresztezodes2

 

Valami aztán nem volt rendben a győzelmi jelentéssel, mert vasárnap jött a válasz Farkas Attila egri alpolgármestertől:

 

"Oroján Sándor az egri Fidesz-KDNP notórius hazudozója semmittevéssel vádolja az önkormányzatot a Kisvölgy-Sertekapu utca kereszteződésében történt beszakadás miatt. Ha Oroján állításai igazak lennének, hogy az önkormányzat semmit nem csinált, akkor a gödör még most is ott lenne. A valóság ehhez képest az, hogy az önkormányzat vizsgálta meg a problémát, és annak elhárítására egy belügyminiszériumi pályázatban kért forrásátcsoportosítás. A közbeszerzési eljárást is az önkormányzat intézte, valamint a kivitelezőtől is az elkészült munkát majd mi vesszük át, egyébként a hivatalos átadás-átvétel még meg sem indult, a terület továbbra is munkaterület".

 

Ez jutott nekünk így vasárnapra. De legalább a gödör már nem gödör többé a kereszteződésben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló