2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#tisza párt #magyar péter

Magyar Péter Egerben járt - FOTÓK

Csarnó Ákos - MTI 2024.05.30. 07:49

Egerben komplex a helyzet, nem támogatja semelyik jelöltet, a gyerekeket ne riogassák a háborús propagandával és felszámolná az Orbán-Mészáros-Tiborcz Rt-t

Országjáró körútjának majdnem az utolsó állomásaként Egerbe is eljött Magyar Péter, az egri alapítású Tisza Párt nevében és egy városnéző séta után egy órás beszédet tartott a város főterén. a Dobó téren - szigorúan csak szerintünk - kb. nyolcezer ember gyűlhetett össze (de aki akarja, számolhat pontosabban azalábbi webkamera képről):

 

 

A nap folyamán több megyei településen is megfordult, járt Hatvanban, Gyöngyösön, Pétervásárán és Füzesabonyban is, de Egerben zárta a turnét. 

 

 

#GALLERY_223#

 

Magyar arról beszélt, hogy ő szégyellni magát, amiért a kormány csak az ő lejáratására 2 és félmilliárd forintot költött, amit rengeteg más helyen is hasznosíthatott volna. A beszéde nem különbözött különösebben a korábban, más településeken elmondottaktól, Egerben megerősítette, hogy 

-        olyan országot szeretne, ahova haza jöhetnének a fiatalok, akik külföldre mentek, hazaváró programot indítanak,

-        segítséget kér még a következő 10 napra, hogy kitartson a lendület,

-        csatlakozna az európai ügyészséghez,

-        feloszlatná az Orbán-Mészáros-Tiborcz Részvénytársaságot,

-        lesz oktatási minisztérium,

-        megnyitná az ügynökaktákat,

-        a kormány háborús propagandáját elítélte, felszólította a kormányt, hogy ne riogassák a gyerekeket a háborúval  - „El a kezekkel a gyerekeinktől!” – kötötte össze a Fidesz pedofil-botrányával.

 

Magyar Péter röviden kitért az egri közéletre és a politikai helyzetre is - de nem "mutatott rá" egyik egri jelöltre sem, mint akikt támogatna:

Az önök városában meglehetősen komplex a politikai helyzet. Talán az egyik legkomplexebb a nagyvárosok közül ahogy láttam, ezért tartózkodnék attól, hogy állást foglaljak. Mindenesetre megjelenik a hatalmi elit minden bája és búja. Itt a városban Kékfidesz, narancssárgafidesz, két Fidesz, három Fidesz, különböző civil szervezetek és azoknak a formációi, Jobbik, aztán nem Jobbik… Szóval én ezt nem tudom követni, remélem az egriek tudják követni és remélem ennek ellenére a városnak jól fog menni a sorsa.

Magyar Péter a beszéde végén, a szokásos „tégláról téglára, lépésről lépésre visszavesszük a hazánkat” szófordulataután bejelentette, hogy lenne még egy feladata az összegyűlt tömegnek. A színpadra hívta Nagy Ervint, ezek után pedig az egri várvédők esküjét mondatta el a jelenlévő ezrekkel. Ez egyébként így hangzik:

 

„Esküszöm az egy élő Istenre, hogy véremet és életemet Magyarország védelmére szentelem. Sem erő, sem fortély meg nem félemlít. Sem pénz, sem ígéret meg nem tántorít. Hitem feladásáról szó sem ejtek. Magamat a hazámnak bomlasztó, meglopó erőknek meg nem adom. Isten engem úgy segéljen.”

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló