2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#bor #egri bor #egri csillag #gasztro

Ma indul az Egri Csillag Weekend

Csarnó Ákos 2024.05.01. 09:19

 

 A tavasz beköszöntével a megújult Egri Csillag Weekenden kóstolhatjuk meg az egri borvidék legfrissebb Egri Csillagait, de természetesen a borászok a fehér nedű mellett vörös és rozé borokat is kínálnak majd a nagyközönségnek – tájékoztatott az önkormányzat a közösségi oldalán.

 

A 4 nap alatt, 3 helyszínen több mint 20 borász boraival, számos térségbeli gasztronómiai szereplő ételválasztékával és elsősorban hazai jazz és funky koncertekkel találkozhatnak a vendégek.

Helyszínek:

május 1. Szépasszony-völgy

május 2. Macok Bisztró – (TELTHÁZ)

május 3-4. Dobó tér

Idén különlegességgel is készülnek a szervezők, szombaton 11 órakor a Dobó térről startol a 1,5 kilométeres Csillag Futam váltó versenyfutás, melyen együtt lehet szurkolni a borászoknak, barátoknak.

 

A borász csapat már össze is állt, az indulók között lesz Bukolyi Marcell, Böjt Gergő, Bolyki János, Juhász Ádám, Filep Gergő, Radácsi András, Korózs Dániel, Horváth Ádám, Gál Tibor vagy Petrény Norbert.

 

Borászatok, akiknél kóstolhatnak:

 

Academia Birtok, Besenyei Borház, Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Demeter Pincészet, EGERSOUL, Egri Csillag Borpatika, Egri Korona Borház, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Juhász Pince, Juhász Testvérek Pincészete, Korózs Szőlőbirtok és Pincészet, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, REGE Birtok, St.Andrea Szőlőbirtok, Thummerer Pincészet, Torma Pince, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet, Villa Völgy Pincészet

 

Az Egri Csillag Weekend részletes programka ezen a linken található.

 

indexkép: visiteger.hu

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló