2021. május 12., Pongrác

Eger ügye

Pályakezdőknek segít Lovasi András, egy egri zenekar stúdiófelvételeit is finanszírozza

2019.11.30. 00:00

A Kiscsillag frontembere a raktárkoncertes fellépésekkel keresett pénzzel támogatja a zenészeket.

  

Az állam raktárkoncertekkel segíti ki a tavasszal és nyáron többnyire fellépési lehetőségek nélkül maradt könnyűzenészeket és stábjukat. Az 5,3 milliárd forintos költségvetésű program keretében raktárakban, nézők nélkül rendeznek fellépéseket, amelyeket rögzítenek és online közvetítenek. Körülbelül 150 előadót és zenekart támogattak, köztük Lovasi András együttesét, a Kiscsillagot.

 

Lovasi korábban bejelentette, hogy pályázaton osztja szét raktárkoncertes gázsiját. Pályakezdőknek ajánlotta fel, hogy a pénzből finanszírozza a stúdiófelvételeiket. A zenekar 1 millió forintot kapott, ebből akart segíteni Lovasi néhány együttest, de – mint a HVG írja – a pályázat sorsa másképp alakult. Elképesztő mennyiségű, 376 hanganyag érkezett be, és ezek közül a zenész szerint nagyon nehéz volt választani.

 

Lovasi András (Fotó: Kovács Tamás / MTI) 

 

Végül a Lovasi vezette zsűri úgy döntött, hogy 14 együttes számára biztosítanak stúdióidőt, további 12 együttes pedig 50 százalékos áron veheti igénybe az LA Gardens stúdió szolgáltatásait, ha élnek ezzel a lehetőséggel. Így az össznyeremény a tervezettnek több mint a kétszerese, összesen 2 és fél millió forint lett.

 

A Kiscsillag frontembere elmondta: a fő szempont a szellemes, érdekes hanganyagok kiválasztása mellett az volt, hogy olyanok kapjanak stúdiózási lehetőséget, akiknek ebben még nincs tapasztalata. Ezért főként olyanokat választottak, akik még pályakezdők, és akiknek a stúdiófelvétel elkészítése komoly lökést jelenthet.

 

A kiválasztott 14 zenekar mindegyike 3 nap stúdióidőt kap, melyet tetszőlegesen tölthetnek el Lovasi stúdiójában – felvétellel vagy felvétellel és utómunkákkal. A nyertesek között szerepel egy egri alternatív rockegyüttes, a Kései kitérő is.

 

Fotó: Kései Kitérő Facebook-oldala

 

Az egri zenekar mellett a Gidmin'Rém, a Bajdázó, Temesi Blanka, az Abigél, a Meteo, aThe Whatevers, a Sauropoda, ABEL marton nagy, a Kontraszt, Fodor Dávid, a Hold utca, a Rekamié és a Legbelsőkör kap lehetőséget rá, hogy ingyenesen dolgozhasson a stúdióban.

 

A győztesek dalgyűjteményét Lovasi András egyfajta virtuális válogatáslemezként bemutatja majd a Facebook-oldalán valamikor 2021-ben. A budapesti Központ klub pedig jelezte, hogy amint a lehetőséget adottak lesznek, náluk felléphet majd néhány pályázó, akik egyébként bekerültek a Fishing On Orfű fesztivál szervezőinek látókörébe is.

 

Felnőtteknek szóló online mesekönyvet készített egy egri alkotópáros

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló