2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#eger #híd #busz #lezárás

Lezárják másfél hónapra Egerben a Kovács Jakab utcai hidat

2021.02.26. 11:23

Mutatjuk, merre kerülnek a buszok a városban.

2021. március 03-án megkezdődik a Kovács Jakab utcai híd pályaszerkezetének felújítása, így 2021. március 03-tól 2021. április 15-ig teljes hídzár várható - közölte Eger polgármesteri hivatala az Egri Ügyekkel.

 

A hídzárral új forgalmi rend alakul ki a Pásztorvölgyben, minden forgalom a Nagy Ernő hídon keresztül fog lebonyolódni. Az Egri út - Felvégi utca kereszteződésében ezért fokozott figyelemre van szükség, várható a forgalom feltorlódása. 

A munkálatok az autóbusz közlekedés rendjének ideiglenes módosításával jár:

  •  A 8-as, 11-es és 14-es autóbuszok az Egri út – Felvégi utca útvonalon közlekednek a Pásztorvölgybe. 

  • A Kovács Jakab utcai buszmegállók pótlására - a Béke utca végállomás felé haladó járművek részére - a Felvégi utcában ideiglenes buszmegálló került kijelölésre és megépítésre. Ezt a megállót Pásztorvölgy irányába haladó 8-as és 11-es és 14-es járatok tudják igénybe venni.

  • A 8-as és 11-es autóbuszok oda és vissza irányba is a Felvégi utcában közlekednek. Ezek a járatok a belváros felé közlekedve a Felvégi utca megálló után csak a Felsőtárkányi elágazásnál állnak meg. 

  • A 14-es autóbuszok közlekedési útvonala pedig úgy változik, hogy a Pásztorvölgyi hurok útvonalszakaszba a Felvégi utcán lépnek be és valamennyi korábban érintett megállót használják, csupán a megállóhelyek érintési sorrendje változik. 

"Kérjük, hogy a lezárásokat ne bontsák el, segítve ezzel a kivitelező munkáját! Figyeljék a közúti jelzéseket és fokozott óvatossággal közlekedjenek! Eger önkormányzata ezúton is kéri és köszöni az érintettek türelmét és megértését!" - zárult a közlemény.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló