2024. március 3., Kornélia

Eger ügye

#eger-patak #eszperantó sétány

Leszakadt az Eszperantó sétány egy része a Dobó tér közelében!

Csarnó Ákos 2024.02.07. 09:12


Az Eszperantó sétányon folytatott rossz állapotú támfal felújítási munkálatai során a fal egy része leomlott, ezért az önkormányzat az esetleges balesetveszély elkerülése érdekében a sétány egy szakaszát azonnal lezárta, kerülni a dr. Hibay Károly utca felől lehet - tájékoztatott az egri önkormányzat a hivatalos oldalán.

 

 

 

Az önkormányzat kéri az arra közlekedők türelmét és megértését! 

 

FRISSÍTÉS!

 

Az önkormányzat a következő közleményt adta közre:

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a tavalyi év októberében megkezdett Eszperantó sétány melletti 32,5 méter hosszú károsodott támfal helyreállítási munkálatai közben a falszakasz egy része a meglévő háttöltés állékonyságának hiánya miatt 2024. február 7-én hajnalban beomlott.

Ahogy korábban közöltük, az önkormányzat reggel a sétány egy részét azonnali hatállyal lezárta és a forgalmat a dr. Hibay Károly utcára irányította. A történtek miatt a hivatal illetékes irodájának munkatársai felvették a kapcsolatot a szolgáltatókkal, mind a gáz, mind pedig az áramszolgáltató jelzése alapján meghibásodás nem történt.

A kivitelező délelőtt a patakmederben elkezdte az omladék eltakarítását, majd ezt követően a beruházás kezdetekor meghatározott ütemterv szerint folytatja a felújítási munkát.

A mai omlás megmutatta, hogy a támfal egy nagyon vékony pengefal, valamint a támfal mögötti töltés jelentős része homok és laza föld keveréke, ráadásul rengeteg közművezeték fektetése, cseréje következtében ez a terület többször meg lett mozgatva. Mindezek után az önkormányzat statikus szakértő segítségét veszi igénybe a később esetlegesen bekövetkezhető hasonló balesetek elkerülése érdekében.

A hivatal szakembereinek ajánlására Eger város vezetése úgy döntött, hogy a lakosság védelme érdekében az érintett szakasz lezárása a beruházás végéig, a szerződésben foglaltak szerint április 30-ig lesz érvényben.

Köszönjük a lakosság türelmét és megértését!

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló