2024. június 22., Paulina

Eger ügye

Lejtmenetbe fordult az ingatlanpiac: Egerben és a környéken is csökkenőben a lakásárak

S.I. 2019.11.30. 00:00

A Budapesten kívüli teljes csökkenéshez képest Egerben és a környéken még nem érezhető akkora visszaesés.

 

Még eget rengető zuhanások nincsenek, de már lehet érezni, hogy az ingatlanárak április közepére csökkenni kezdtek a februári, koronavírus-krízis előtti állapotokhoz képest – derül ki az Otthontérkép és az Ingatlantájoló legfrissebb adataiból.
Budapesten a február utolsó napjaiban mért 841 ezer forinttal szemben április közepén a legalább jó állapotú otthonok átlagos négyzetméterára 793 ezer forint volt az Otthontérkép és az Ingatlantájoló oldalain.


Vidéken a helyzet kevésbé stabil: a kínálati árak sokkal érzékenyebben reagáltak a változásokra. A legalább jó állapotú vidéki lakóingatlanok átlagos kínálati ára február vége óta 14,1 százalékkal csökkent, az akkori 440 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagszintről mindössze négyzetméterenként 378 ezer forintra.


Eger, Hatvan és Mezőkövesd adatait összegezve a négyzetméterenkénti ár 437,46 ezer forint, itt a megyei nagyvárosokhoz, illetve Budapesthez hasonlóan 5-6 százalékos csökkenés mérhető, ami kiemelten jónak számít vidéki viszonylatban.


Alacsonyabb kínálati elsősorban ott észlelhetők, ahol valamilyen oknál fogva nagyon sürgős az eladás, vagy egyébként is nehezebb, lassabb az értékesítés. Mint például a fővárostól, nagyvárosoktól távolabbi, illetve kisebb presztízsű környékeken.

 

 

Friss kutatás: Egerben az átlag 6 év alatt keresi meg egy lakás árát, ha közben semmire se költ

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló