2022. november 28., Stefánia

Eger ügye

#eger #heves megye #m3-as autópálya #közlekedésbiztonság #látni és látszani

Most Egerben és az M3-asnál is ingyen ellenőrzik az autók lámpáit és szélvédőjét

Barna Benedek 2021.10.26. 15:59

Közlekedésbiztonsági kampánnyal hívják fel a figyelmet a Heves megyei rendőrök a látás és láthatóság fontosságára.

 

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya, melyhez a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága is csatlakozott, a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára – írja a police.hu.

 

Idén 2021. október 25-én kezdődött és december 10-ig tart az országos akció, melynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket a kampányhoz csatlakozott szervizekben. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak.

pikrepo-com-autólámpa
Fotó: pikrepo.com

Az év végéhez közeledve egyre inkább a csapadékos időjárás a jellemző, ezáltal az utak csúszóssá válnak és a látótávolság is lecsökken, a látási viszonyok korlátozottá válnak. Az őszi, téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek, továbbá fontos felhívni a figyelmet a járművek megfelelő felkészítésére – figyelmeztet a rendőrség.

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a kampány ideje alatt heti két alkalommal alkalmanként két órában az Egerben az OMV benzinkutakon (Mátyás Király út. 2. és Mátyás Király út 134.), illetve a M3-as autópálya mindkét oldalán a 82-es kilométerénél található benzinkútnál ellenőrzi az oda érkező járművek világítását, gumiabroncsát, valamint szélvédőjét. Akinél mindent rendben találnak, különböző láthatóságot biztosító eszközöket kaphatnak.  

A Látni és látszani kampányról bővebben a latnieslatszani.hu oldalon található információ.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló