2024. július 24., Kinga Kincső

Eger ügye

#kultúra #fesztivál #koncert

Kultúrszalon Fesztivál lesz a Valide Fürdőromban


 

Az egri Kultúrszalon Kulturális Egyesület első alkalommal szervezi meg Kultúrszalon Fesztiválját, melynek hívószava: legyünk együtt!

 

Augusztus 17. és 19. között a Valde Sultana Fürdőromban izgalmas beszélgetések, fantasztikus koncertek, finom fröccsök várják az érdeklődőket. Az első napon a kortárs magyar irodalom két meghatározó alakjával, Grecsó Krisztiánnal és Háy Jánossal zajlik majd beszélgetés, a második nap a zenészeké, melyen Harcsa Veronika és Oláh Kálmán lesz a vendég. A különleges hangú Harcsa Veronika több zenei műfajban is mozog, de pályája a dzsesszből indult. Oláh Kálmánt, a nemzetközi hírű zongoristát számos díjjal ismerték már el, többek között megnyerte a legrangosabb amerikai dzsessz-zeneszerzői verseny, a Thelonius Monk Jazz Composers Competition fődíját is.

 

A harmadik nap a színészeké: a magyar színház- és filmszakma két meghatározó alakja, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész Gáspár Sándor, és Jászai Mari-díjas érdemes művész Gáspár Tibor lesz a vendég. A beszélgetéseket minden nap koncert követi. Első nap egy olyan, nemzetközileg is ismert és elismert dzsesszénekesnőt hallhatunk zenekarával, aki a bossa nova zenei világával indult. Pátkai Rozina a magyar nyelven kívül portugál, spanyol, francia és angol nyelven is énekel. Számos díjat kapott már, több alkalommal nyerte el például a független előadókat értékelő rangos amerikai Independent Music Awards elismerést. Második nap a különleges dallamvilágú Terra Profonda érkezik. Szaxofon, ír bouzouki, basszusgitár, koboz - ezeken a hangszereken szólal meg a 2012-ben alakult együttes zenéje. Vincenzo, a szicíliai frontember intenzív jelenléte, rekedt, meleg baritonja szenvedéllyel tölti meg a dalokat az amerikai blues, a népzene és a jazz határán.

 

Az utolsó napon a kubai származású Elsa Valle és zenekara ad várhatóan egy szenvedéllyel teli koncertet a Valide Sultana Fürdőromban.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló